Περιμένουν τα έξοδα κηδείας εδώ και …δύο χρόνια!

Αυξήσεις «ψίχουλα», ενώ οι λεγόμενοι υψηλοσυνταξιούχοι δεν θα πάρουν τίποτα
Δικαιούχοι και της Μαγνησίας, που είχαν καταγγείλει την καθυστέρηση στο «Ράδιο-Ένα»

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά …ακόμη και περισσότερα σε κάποιες περιπτώσεις έτη, περιμένουν συμπολίτες- δικαιούχοι, ώστε να πληρωθούν τα έξοδα κηδείας προσφιλών τους προσώπων, τα οποία ήταν ασφαλισμένα στον ΟΓΑ. Μάλιστα το θέμα που αναδεικνύει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, είχε απασχολήσει παλαιότερα και το Ράδιο-Ένα, μέσα από σχόλια ακροατών. Ήταν χαρακτηριστική η περίπτωση συμπολίτη, ο οποίος έχασε την αδελφή του τον Μάιο του 2018, όντας η ίδια ασφαλισμένη απ΄ το 2010 και ακόμη… δεν έχει λάβει τα έξοδα κηδείας.
Χθες, επιστολή στη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, (με κοινοποίηση ακόμη και στον Πρωθυπουργό) απέστειλε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, με την οποία καταγγέλλει πως σε 46.752 ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ, εκκρεμούν τα έξοδα κηδείας.
Σύμφωνα με την επιστολή αυτή, “είναι απλήρωτα εδώ και 2-3 χρόνια, τα έξοδα κηδείας, τα οποία ανέρχονται στο σύνολο σε 37.401.600 ευρώ (46.752 χ 800 ευρώ) σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ”. Παραστατικά, για έξοδα κηδείας ,ταξιδεύουν σε τσουβάλια για την επαρχία ! Όπως τονίζεται, «με μεγάλη μας λύπη, πληροφορηθήκαμε, ότι είναι απλήρωτα εδώ και 2-3 χρόνια, τα έξοδα κηδείας, τα οποία ανέρχονται στο σύνολο σε 37.401.600 ευρώ (46.752 χ 800 ευρώ) σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ! Και σαν να μην έφτανε η καθυστέρηση, των 2-3 χρόνων, στην συνέχεια τα παραστατικά μέσα σε τσουβάλια, (άκουσον – άκουσον ), ταξιδεύουν και για την επαρχία… ώστε να πάρουν και τον αέρα τους, να καθυστερήσουν και εκεί -άγνωστο πόσο- και κάποτε θα πληρωθούν και οι οικογένειες των θανόντων τα έξοδα κηδείας! Έχετε αναρωτηθεί κε Διοικητά του ΕΦΚΑ, αν πολλές οικογένειες δεν είχαν χρήματα και έθαψαν με δανεικά τους ανθρώπους τους;»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.