Πρόεδρος ΟΛΜΕ στο Ράδιο ΕΝΑ: Δεν θα γίνουμε δεσμοφύλακες, γιατί το θέλει η κ. Κεραμέως

Έντονη κριτική στην Υπ. Παιδείας για την διαχείριση των καταλήψεων

Έντονη κριτική άσκησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος στην Υπουργό Παιδείας για το ζήτημα της διαχείρισης των καταλήψεων, αλλά και για τη νέα σχολική πραγματικότητα, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή. Ο κ. Τσούχλος τόνισε πως δεν θα γίνουν οι εκπαιδευτικοί δεσμοφύλακες των μαθητών που κάνουν κατάληψη και σχολίασε πως η κ. Κεραμέως μάλλον έχει συμβούλους που την συμβουλεύουν αρνητικά, καθώς οι αποφάσεις που λαμβάνει είναι εκτός σχολικής πραγματικότητας.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ υπογράμμισε για ακόμη μία φορά πως το Υπουργείο Παιδείας δεν σχεδίασε σωστά την επάνοδο στα σχολεία και δεν ήρθε σε καμία συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς όλο το καλοκαίρι, προκειμένου να από κοινού να βρεθούν λύσεις.
Σημείωσε πως δεν μπήκε καν στον κόπο να ψάξει για αίθουσες, έτσι ώστε όπου είναι δυνατόν να αραιώσουν τα τμήματα και έλαβε μία πολιτική απόφαση πως δεν θα ξοδέψει χρήματα για την παιδεία, γι΄αυτό και δεν προσλήφθηκαν περαιτέρω αναπληρωτές.

“Το Υπουργείο Παιδείας όφειλε να συνεργαστεί μαζί μας. Όταν όμως στις 20 Αυγούστου μας καλεί η Υπουργός και μας αναγγέλλει την έναρξη του σχολικού έτους με μάσκες και όλα τα υπόλοιπα, σημαίνει ότι είχαν πάρει μία πολιτική απόφαση ότι τόσα μπορούμε να δώσουμε στην παιδεία, δεν μπορούμε περισσότερα γι’ αυτό δεν αναζητούμε ούτε μία παραπάνω αίθουσα, ούτε μία επιπλέον πρόσληψη αναπληρωτή. Και στο θέμα της καθαριότητας μολονότι το Υπουργείο Παιδείας λέει ότι έδωσε αρκετά χρήματα στους Δήμους, πάλι εκεί δεν λειτουργεί το πράγμα. Έχει χειροτερεύει απ’ ότι ήταν τον Ιούνιο”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.
Δεν θα γίνουμε δεσμοφύλακες των παιδιών
Αναφορικά με το θέμα των καταλήψεων των σχολείων, που εντοπίζονται σε όλη την Ελλάδα, ο κ. Τσούχλος σημείωσε πως “Τα αιτήματα των παιδιών είναι ομογενοποιημένα, είναι τα ίδια παντού σε όλη την Ελλάδα, απλά σε κάποιες περιοχές προστίθενται κάποια προβλήματα κυρίως κτηριακά. Αυτό συμβαίνει γιατί το Υπουργείο Παιδείας ακολούθησε λανθασμένη γραμμή σε ότι αφορά την επαναλειτουργία των σχολείων. Στηρίχθηκε στο καλό σενάριο και πουθενά αλλού. Το καλό σενάριο ήταν 7 Σεπτεμβρίου ξεκινάμε τα μαθήματα, κάνουμε επαναλήψεις, προχωράμε κανονικά, χωρίς μάσκες, χωρίς πανδημία, χωρίς κανένα κίνδυνο.
Δυστυχώς ήρθε το αρνητικό σενάριο και το πιο επικίνδυνο, για το οποίο το Υπουργείο Παιδείας όφειλε, σε συνεργασία με άλλα Υπουργεία αλλά και με την τοπική αυτοδιοίκηση και την ΟΛΜΕ να έχει προνοήσει”.
Παράλληλα σχολίασε τις χθεσινές δηλώσεις της Υπουργού για την αναπλήρωση των μαθημάτων, αλλά και τη στάση των Διευθυντών και εκπαιδευτικών στα υπό κατάληψη σχολεία. Να σημειωθεί πως η κ. Κεραμέως ανέφερε πως θα γίνουν αναπληρώσεις μαθημάτων Σάββατα, αργίες και θα “κοπούν” περίπατοι και εκδρομές, ενώ οι Διευθυντές θα ενημερώνουν ποιοι μαθητές συμμετέχουν στην κατάληψη και δεν θα τους αφήνουν να κάνουν διαδικτυακά μαθήματα, απ’ όπου θα λαμβάνουν απουσία.
“Πουθενά δεν προβλέπεται 6ημερο στους δημοσίους υπαλλήλους. Πρέπει να πάει στη Βουλή να πάρει την έγκριση και να πληρώσει υπερωρία στους εκπαιδευτικούς εάν τους υποχρεώσει να έρθουν για μάθημα το Σάββατο. Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, που δεν γίνονται εκδρομές κτλ. θα μας τιμωρήσει περικόπτοντας εθνικές εορτές κτλ.. Αυτά δεν ωφελούν κανένα, δεν βοηθούν κανένα. Με το αποφασίζομεν, το οποίο δεν στέκει και νομικά, δεν υπάρχει λύση. Χρειάζεται διάλογος. Έχουμε εδώ και 14 ημέρες ζητήσει διάλογο, αλλά η Υπουργός κωφεύει.
Θα γίνεται κατάληψη κι εγώ θα πρέπει να είμαι ανακριτική αρχή να ξέρω ποιοι συμμετέχουν στην κατάληψη, να ζητάω να μπαίνουν διαδίκτυο για εξ αποστάσεως διδασκαλία και να παίρνω και απουσίες. Όχι, δεν θα γίνουμε δεσμοφύλακες και δεν γυρνάμε στην εποχή Παπαγιαννόπουλου να παίρνουμε απουσίες στο πεζοδρόμιο. Δεν θα συγκρουστούμε με μαθητές γονείς και την κοινωνία. Ας συγκρουστεί εκείνη. Είναι εκτός σχολικής πραγματικότητας”, κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.