Προκαταρκτική για Βολιώτες γιατρούς που απέτρεπαν τον εμβολιασμό

Διερευνάται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων

Προκαταρκτική έρευνα για το θέμα δύο γιατρών μελών του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας που φαίνεται να απέτρεπαν πολίτες να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό που διερευνά ο ΙΣΜ και βρίσκονται αντιμέτωποι με πειθαρχικές διώξεις, ζήτησε η εισαγγελέας υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου.

Το θέμα είχαν αναδείξει το Ράδιο Ένα και η εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ, μετά από δηλώσεις του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ευθύμιου Τσάμη και όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, η προκαταρκτική ανατέθηκε σε Πταισματοδίκη και με την ολοκλήρωσή της θα αποφασιστεί αν μπορεί να ασκηθεί δίωξη, σε πρώτη φάση, σε βαθμό πλημμελήματος για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Η επιπλέον έρευνα για το θέμα, ζητήθηκε με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο Ιατρικός Σύλλογος εξετάζει δύο περιπτώσεις γιατρών που με αναρτήσεις τους με μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φέρεται να απέτρεψαν πολίτες να εμβολιαστούν, μετά από καταγγελίες πολιτών.

Ήδη την υπόθεση διερευνά ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου και η εισαγγελέας παρήγγειλε να γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα του ελέγχου και στην Εισαγγελία, προκειμένου να διερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, που είναι πλημμέλημα και τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι και τριών ετών.

Αν από το πόρισμα διαπιστωθεί ότι στοιχειοθετούνται και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα, όπως παραβάσεις των μέτρων πρόληψης ασθενειών, τότε αναμένεται η ποινική δίωξη κατά των γιατρών.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.