Πρώτη θέση στη Θεσσαλία για Βολιώτισσα μαθήτρια

Σε διαγωνισμό Χημείας

Την 1η θέση σε επίπεδο Θεσσαλίας και την 8η σε πανελλαδική κλίμακα, από τους 230 μαθητές που έφεραν βαθμολογίες πάνω από 60, και τους 1.403 που συμμετείχαν συνολικά, κατέκτησε η Βολιώτισσα μαθήτρια της Α΄ τάξης του 8ου Λυκείου Βόλου Ιωάννα Πανάγου (με βαθμολογία 90,5), στο πλαίσιο του 31ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Χημείας (ΠΜΔΧ).
Πιο συγκεκριμένα, στον 31ο ΠΜΔΧ συμμετείχαν 1403 μαθητές έναντι 1964 μαθητών που είχαν συμμετάσχει στον 30ο το 2016.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των διοργανωτών, «η κατανομή των βαθμολογιών παρουσιάζει σαφή μετατόπιση προς χαμηλότερες βαθμολογίες, ενώ ο αριθμός των γραπτών με βαθμολογίες από 80-100, σε σχέση με τις αντίστοιχες του 30ου ΠΜΔΧ είναι σχετικά σταθερός. Συγκεκριμένα, το 2,50% των μαθητών συγκέντρωσε βαθμολογία 80-100, έναντι του 1,63% του 2016 και του 2,52% του 2015. Ουσιαστικά, πάνω από 90, έγραψαν συνολικά εννέα μαθητές, μέσα στους οποίους και η 16χρονη Ιωάννα από τον Βόλο, η οποία μετρά και άλλες επιτυχίες, όπως πρόσφατα στο μαθηματικό διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, «παρότι δεν διαγωνίστηκαν μαθητές σε δυο Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες δεν οργανώθηκε εξεταστικό κέντρο, η μεγάλη μείωση του αριθμού των μαθητών που πλησιάζει το 29% αναδεικνύει την απομάκρυνση των μαθητών της Α’ Λυκείου από τη Χημεία, πρόβλημα που δημιούργησε η περικοπή της ύλης και η ασυνέχεια και ασυμβατότητα που είχε ως αποτέλεσμα.

«Η επίλυση ενός δύσκολου προβλήματος μου δίνει την αίσθηση του επιτεύγματος»
Σε δηλώσεις της η νεαρή μαθήτρια, τόνισε ότι «είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή μου την επιτυχία. Αισθάνομαι ικανοποίηση γιατί οι κόποι μου δικαιώθηκαν. Μου αρέσει να παίρνω μέρος σε τέτοιους διαγωνισμούς, χωρίς ο τελικός μου στόχος να είναι πάντα η επιτυχία, αλλά η εμπειρία που αποκομίζω».
Σε ερώτημα αναφορικά με το άγχος και το «μυστικό» της επιτυχίας, υποστήριξε ότι «δεν αγχώθηκα ποτέ, ούτε προετοιμάστηκα ειδικά γι ΄αυτόν τον σκοπό. Ήταν αποτέλεσμα όλης της εξάσκησης και της προσπάθειας που κατέβαλα καθ’όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Πήρα μέρος και στους διαγωνισμούς της φυσικής και των μαθηματικών και διακρίθηκα, όχι όμως με πρωτιά».
Αποκαλύπτοντας μέρος των συναισθημάτων της, από την επιτυχία, η Ιωάννα Πανάγου, υποστήριξε, ότι «η χημεία, η φυσική και τα μαθηματικά είναι από τα μαθήματα που με ενδιαφέρουν, όχι μόνο επειδή θα ακολουθήσω τη θετική κατεύθυνση, αλλά κυρίως, γιατί η επίλυση ενός δύσκολου προβλήματος μου δίνει ευχαρίστηση και την αίσθηση του επιτεύγματος». Ερωτηθείσα για τυχόν παρότρυνση προς τους συμμαθητές της, τόνισε ότι «θα παρακινούσα περισσότερους συμμαθητές μου να πάρουν μέρος σε μαθητικούς διαγωνισμούς, γιατί είναι ένας τρόπος να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, να δουν που τα καταφέρνουν καλύτερα και που υστερούν και συγχρόνως να προετοιμαστούν για παρόμοιες εξετάσεις στο μέλλον, όπως για παράδειγμα τις πανελλήνιες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.