Πρόβλημα η σκόνη και το νερό στον Βόλο για τους νεφροπαθείς

Δημιουργούνται αλλεργικές αντιδράσεις, που θα σταματήσουν όταν καθαριστούν οι δρόμοι

Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στον Βόλο και στην Μαγνησία γενικότερα, είναι η σκόνη – πρόβλημα που αφορά όλες τις ευπαθείς ομάδες – από τις λάσπες που στεγνώνουν και το νερό, που είναι η βάση για αιμοκαθάρσεις.
Όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Βασίλης Γιαννάκος πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, το πρόβλημα με το νερό αφορά στο Νοσοκομείο κυρίως, καθώς οι αιμοκαθάρσεις γίνονται από ανακυκλωμένο πόσιμο νερό δεξαμενής και με βάση τη δεξαμενή του Νοσοκομείου, γίνονται δύο αιμοκαθάρσεις ανά βάρδια.

Μειώθηκαν οι αιμοκαθάρσεις,
για να καλυφθούν οι ασθενείς

Ωστόσο, επειδή στις κλινικές οι δεξαμενές είναι μικρότερες, μειώθηκαν οι αιμοκαθάρσεις, για να καλυφθούν όλοι οι ασθενείς.
Επίσης τόνισε ότι η σκόνη δημιουργεί αλλεργικές αντιδράσεις, που θα σταματήσουν όταν καθαριστούν οι δρόμοι.
Ο κ. Γιαννάκος ευχαρίστησε την Πυροσβεστική και τον Δήμο Βόλου για τις προσπάθειες που κάνουν για τροφοδοσία των δεξαμενών του Νοσοκομείου με πόσιμο νερό, με πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες.
Επίσης είπε ότι πρόβλημα υπήρξε αρχικά και με τη λειτουργία του ΕΦΚΑ Βόλου, που δεν λειτουργεί διότι δεν έχει ρεύμα, καθώς έπαθε βλάβη υποσταθμός στο υπόγειο που πλημμύρισε. Όπως είπε, αρχικά ήρθε γεννήτρα από την Αθήνα, αλλά δεν μπόρεσε να συνδεθεί για να δώσει ρεύμα στο κτίριο.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, ανέφερε ο κ. Γιαννάκος είναι ο προϊστάμενος του ΕΦΚΑ Βόλου να πηγαίνει καθημερινά στη Λάρισα για να φέρει φάρμακα, που διατηρούνται σε ψυγείο (γιατί στον Βόλο δεν υπάρχει ρεύμα) και αφορά κατηγορίες σοβαρών ασθενειών.
Για τις μέρες των καταστροφικών πλημμυρών, ο πρόεδρος των νεφροπαθών είπε ότι υπήρξαν σοβαρά προβλήματα καθώς έσπασαν γέφυρες και δρόμοι, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προσβασιμότητα.
Όπως είπε, γυναίκα νεφροπαθής από την Αργαλαστή που δεν είχε πρόσβαση την ανέβασαν πυροσβέστες με σχοινί για να πάει στο Νοσοκομείο, ενώ ευχαρίστησε τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων για μεταφορά νεφροπαθών στο Νοσοκομείο από διάφορες συνοικίες του Βόλου και την Αγριά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.