Πρόβλημα λειτουργίας στο Γαστρεντερολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου από αύριο

φωτογραφία αρχείου από το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου
Ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΜ

Εκτός από τον κορωνοϊό που ταλανίζει και ασκεί πίεση στο Νοσοκομείο Βόλου και ιδίως στις Κλινικές Covid, έρχονται και οι λήξεις επικουρικών συμβάσεων ιατρών, αλλά και γιατρών που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν και τίθενται σε αργία για να προκαλέσουν νέους πονοκεφάλους.
Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται πως θα αντιμετωπίσει το Γαστρεντερολογικό Τμήμα, το οποίο έχει δύο γιατρούς, ο ένας επικουρικός. Η μία γιατρός που δεν εμβολιάστηκε έως τον Σεπτέμβριο, τέθηκε σε αναστολή αλλά επέστρεψε στην εργασία της επειδή νόσησε, έχοντας το ανάλογο πιστοποιητικό, από τη 1η Φεβρουαρίου δεν θα βρίσκεται στη θέση της, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί, αν και όλοι οι συνάδελφοί της προσπαθούν να την πείσουν έστω και την τελευταία στιγμή.
Εάν η εν λόγω γιατρός επιμείνει στην άποψή της να μην εμβολιαστεί τότε, αυτό σημαίνει πως αυτομάτως τίθεται σε αναστολή εργασίας. Ο έτερος γιατρός του Τμήματος παραιτήθηκε του επικουρικού του, καθώς δεν επιθυμούσε να λάβει παράταση, αλλά εξ ολοκληρίας νέα επικουρική σύμβαση δύο ετών, με αποτέλεσμα το Τμήμα να ξεμένει ουσιαστικά από γιατρούς.

Από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου είχε ξεκινήσει αγώνας δρόμος από την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση του γαστρεντερολόγου, πράγμα που έγινε από το Υπουργείο και αυτό σημαίνει πως εντός των επόμενων ημερών ο γιατρός θα επιστρέψει στην εργασία του και θα βρίσκεται εκεί για τα επόμενα δύο χρόνια, όσο διαρκεί η επικουρική σύμβαση.
Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό, ακόμη μία γιατρός της Παιδιατρικής Κλινικής, η οποία δεν είχε εμβολιαστεί και είχε τεθεί σε αναστολή εργασίας, έκλεισε ραντεβού για εμβολιασμό μέσα στον Φεβρουάριο. Μόλις ολοκληρώσει τον εμβολιασμό της θα μπορεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΜ
Το ζήτημα της αποψίλωσης τμημάτων και κλινικών του Νοσοκομείου Βόλου προκάλεσε και την κινητοποίηση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, που με ανακοίνωσή της στηλιτεύσει το γεγονός.
Ειδικότερα, επισημαίνει “Με ανησυχία και απορία πληροφορηθήκαμε την επικείμενη παύση της λειτουργίας του Γαστρεντερολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου του Βόλου αύριο 01/02/2022. Η υποστελέχωση της Δημόσιας Υγείας σε καίριες ειδικότητες είναι χωρίς προηγούμενο.

Πως είναι δυνατό να είναι γνωστό ότι η θητεία του επικουρικού ιατρού – γαστρεντερολόγου έληγε τον Ιανουάριο και να μην έχει προκηρυχθεί έγκαιρα η ανανέωση της θέσης του; Πως είναι δυνατό να είναι γνωστό ότι η μοναδική μόνιμη ιατρός βγαίνει σε αναστολή από αύριο και να μην έχει προκηρυχθεί ακόμη μία θέση γαστρεντερολόγου. Πως είναι δυνατό να μιλάτε για βήματα μπροστά και να κάνετε μόνο βήματα πίσω από τις εξελίξεις; Δεν καταλαβαίνετε ότι κλείνοντας το Γαστρεντερολογικό Τμήμα διακυβεύεται η υγεία των κατοίκων του νομού;
Δεν καταλαβαίνετε ότι ακόμη και με την προκήρυξη της θέσης ενός μόνο ιατρού δεν θα καλυφθεί το Τμήμα; Αυτό που φοβόμαστε είναι ότι ακολουθούν και άλλα Τμήματα…”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.