Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, που αφορούν στα κρούσματα κορωνοϊού σε Βολιώτες

Θετικό στον κορωνοϊό το ζευγάρι Βολιωτών που ταξίδεψε από τη Γερμανία

Θετικοί στον κορωνοϊό είναι τελικά η 25χρονη και ο 26χρονος από το Βόλο, οι οποίοι πρόσφατα επέστρεψαν από τη Γερμανία και ήρθαν σε επαφή με την 30χρονη έγκυο Βολιώτισσα και το σύζυγό της, γυμναστή στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Αγίας Άννας. Οι δύο νέοι την Πέμπτη, μετά την ιχνηλάτηση, των επαφών του πρώτου ζευγαριού, προσήλθαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και οι δύο εισήλθαν σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, με τους γιατρούς να λαμβάνουν δείγμα προς εξέταση. Χθες το μεσημέρι, έγινε γνωστό πως τα δείγματα και των δύο ήταν θετικά, ενώ φέρονται να είναι η “πηγή μετάδοσης” του ιού στο έτερο ζευγάρι και το σημείο «μηδέν» έναρξης των κρουσμάτων.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις , που αφορούν στα κρούσματα κορωνοϊού σε Βολιώτες, καθώς ο αριθμός των θετικά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον στα τέσσερα και αφορούν σε 30χρονη έγκυο και το γυμναστή σύζυγό της, σε μία 25χρονη και στον 26χρονο σύντροφό τους.
Την ίδια στιγμή, σε καραντίνα έχει τεθεί το οικογενειακό περιβάλλον της 30χρονης εγκύου και του συζύγου της. Οι γονείς μάλιστα του γυμναστή είναι εκπαιδευτικοί σε δημοτικά σχολεία της πόλης, τα οποία μετά από απόφαση του Δήμου Βόλου παρέμειναν χθες κλειστά για προληπτικούς λόγους, ενώ μέσα στο τριήμερο θα πραγματοποιηθεί και απολύμανση.

Μιλώντας στο magnesianews.gr ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος σημείωσε πως ήρθε σε επικοινωνία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων που δεν λειτούργησαν προληπτικά και του μετέφεραν πως δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Βέβαια, εκπαιδευτικοί και μαθητές των εν λόγω σχολείων δεν έχουν τεθεί σε καραντίνα, καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένο κρούσμα που να έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, μιας και οι γονείς της 30χρονης ανέμεναν μέχρι και χθες το βράδυ τα αποτελέσματα των τεστ., στα οποία υπεβλήθηκαν χθες το πρωί, ενώ εξακολουθούν και βρίσκονται σε καραντίνα.
Κλειστή προληπτικά θα παραμείνει και η Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Αγίας Άννας, μετά από πρωτοβουλία των υπευθύνων, καθώς στις οδηγίες που έλαβαν από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία δεν υπήρχε το μέτρο της αναστολής των εργασιών της. Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι της Ακαδημίας, μόλις ενημερώθηκαν από το γυμναστή τους, πως η γυναίκα του νοσεί από κορωνοϊό, θεώρησαν υποχρέωσή τους να διαφυλάξουν την υγεία των παιδιών και των εργαζομένων τους.

Ο κ. Γιάννης Σίμος, υπεύθυνος της Ακαδημίας, μιλώντας στο magnesianews, ανέφερε πως βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, οι οποίοι έλαβαν όλα τα στοιχεία των παιδιών της Ακαδημίας και ήρθαν σε επαφή μαζί τους για να λάβουν τις απαραίτητες οδηγίες.
Ο κ. Σίμος ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε εντολή καραντίνας, ούτε των παιδιών, ούτε του προσωπικού, αλλά ούτε και ζήτημα αναστολής εργασιών της Ακαδημίας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τους υπεύθυνους της Ακαδημίας, προληπτικά και μόνο.
Επιπλέον , σημείωσε πως η επίσημη απόφαση του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας στα 50 περίπου παιδιά που προπονήθηκαν με τον γυμναστή, που είναι θετικός στον κορωνοϊό, ήταν απλή σύσταση να μην πάνε στο σχολείο για μια εβδομάδα.
Την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου μπορείτε να τη διαβάσετε σε άλλη ανάρτηση.

Το ιστορικό των κρουσμάτων και η ιχνηλάτηση των επαφών

Το «κουβάρι» της υπόθεσης των νέων κρουσμάτων στην περιοχή, ξεκίνησε την Τρίτη , όταν ο σύζυγος της 30χρονης εγκύου ανέβασε πυρετό και την επόμενη ημέρα η 30χρονη είχε τα ίδια συμπτώματα. Θορυβημένη εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της εγκυμοσύνης της, προσέτρεξε στην ιδιωτική κλινική της πόλης «ΆΝΑΣΣΑ». προκειμένου να εξεταστεί. Η δειγματοληψία έγινε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για λήψη και επεξεργασία δειγμάτων για τον κορωνοϊό που βρίσκεται εκτός κλινικής, στο πολυϊατρείο της ΑΝΑΣΣΑ. Η λήψη του δείγματος έγινε από κατάλληλα εκπαιδευμένο επαγγελματία υγείας της ΑΝΑΣΣΑ.
Το δείγμα τελικά βγήκε θετικό, με αποτέλεσμα η 30χρονη να μεταφερθεί το βράδυ της Τετάρτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο είναι Νοσοκομείο Αναφοράς Covid-19 για τη Θεσσαλία.
Εκεί, η γυναίκα εισήλθε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, με την κατάσταση της υγείας της να παρουσιάζει βελτίωση, καθώς χθες και προχθές ήταν απύρετη. Οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας έλαβαν εκ νέου δείγμα από τη γυναίκα, ενώ έλαβαν και από το σύζυγό της. Το μεσημέρι της Πέμπτης, έγινε γνωστό ότι τα αποτελέσματα και των δύο συζύγων ήταν θετικά στον κορωνοϊό.
Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του ζευγαριού, αλλά και η ενημέρωση του οικογενειακού περιβάλλοντος, όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του magnesianews.gr, που ήταν το πρώτο Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το θέμα, το νεαρό ζευγάρι είχε έρθει σε επαφή με φιλικό τους ζευγάρι Βολιωτών-25χρονη και 26χρονο αθλητή, οι οποίοι είχαν επιστρέψει στο τέλος Μαΐου από τη Γερμανία, όπου διέμεναν. Ωστόσο, τους είχαν ενημερώσει πως είχαν κάνει τεστ για κορωνοϊό, το οποίο είχε βγει αρνητικό.
Τα δύο ζευγάρια μάλιστα φέρεται να είχαν οργανώσει εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ κάποιες ημέρες μετά και ο άντρας και η γυναίκα εκδήλωσαν τα πρώτα συμπτώματα.

Χθες, μετά και την ιχνηλάτηση, που ακολούθησε, οι Βολιώτες που ταξίδεψαν από τη Γερμανία αποδείχθηκε με τεστ που έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, πως ήταν θετικοί, ενώ από το προηγούμενο βράδυ νοσηλεύονταν ήδη σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, όπου κι εξακολουθούν να βρίσκονται.
Σύμφωνα με πηγές του magnesianews.gr οι δύο νέοι φέρονται πως «έσπασαν» την καραντίνα των 14ημερών, που οφείλει να παραμείνει κάποιος που ταξιδεύει από το εξωτερικό προς τη χώρα μας, μέτρο που ακόμη είναι σε ισχύ , ήρθαν στο Βόλο αρχικά κι έπειτα ταξίδεψαν και στην περιοχή των Τρικάλων.
Χθες, άνθρωποι της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έλαβαν δείγμα για εξέταση από τους γονείς και την κόρη του γυμναστή, ενώ από την πρώτη στιγμή τους έθεσαν σε καραντίνα. Σε καραντίνα όμως έθεσαν και τους γονείς της 30χρονης εγκύου. Η μητέρα της 30χρονης μαζί με την άλλη της κόρη, που βρίσκονται στην Αθήνα, μπήκαν σε καραντίνα από την πρώτη στιγμή και χθες ενημερώθηκαν από τον ΕΟΔΥ πως πρέπει να κάνουν το τεστ, με τον Εθνικό Οργανισμό να διευθετεί το ζήτημα με ραντεβού, που έκλεισε για τις δύο γυναίκες σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Το magnesianews.gr επικοινώνησε και με τον ΕΟΔΥ και ενημερώθηκε πως δεν βρέθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ χθες στο Βόλο, αλλά ανέλαβε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ο ΕΟΔΥ ωστόσο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το οικογενειακό περιβάλλον των κρουσμάτων και παρείχε οδηγίες, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Φυσικά, ο ΕΟΔΥ συνεχίζει την ιχνηλάτηση και την παροχή οδηγιών σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, ενώ τόνισε πως κάθε φορά που υπάρχει κάποιο θετικό κρούσμα, ξεκινά επισταμένη ιχνηλάτηση, καθώς τα πρωτόκολλα δεν έχουν μεταβληθεί.
Κύκλοι της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επεσήμαναν στο magnesianews.gr πως έχει ακολουθηθεί επιχειρησιακό σχέδιο, όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση, γίνεται ταυτόχρονα ιχνηλάτηση των επαφών των θετικών κρουσμάτων, ενώ υποστήριξαν πως δεν χρήζει ανησυχίας και πανικού η κατάσταση, χαρακτηρίζοντάς τη χαμηλής επικινδυνότητας εξαιτίας των συνθηκών που έλαβαν χώρα οι όποιες επαφές. Ιχνηλάτηση όμως έχει ξεκινήσει και στην περιοχή των Τρικάλων.

Υπενθυμίζεται τέλος πως τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα στο Βόλο ανέρχονται πλέον από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα στα έξι, καθώς το πρώτο κρούσμα στην περιοχή ήταν ενός 22χρονου και το δεύτερο ενός 77χρονου Γερμανού που διέμενε στο Ν. Πήλιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.