Σε εξέλιξη το Διεθνές Συνέδριο του «BlueMedPLUS» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Διεθνές Συνέδριο για την Προσβασιμότητα της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Ξενοδοχείο «DOMOTEL XΕNIA» στον Βόλο και το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «BlueMedPLUS», με την παρουσία πολλών και σημαντικών ερευνητών, ενδιαφερόμενων φορέων και εμπειρογνωμόνων στους διάφορους τομείς που σχετίζονται με την Ενάλια Πολιτιστική Κληρονομιά. Σκοπό της παρουσίας τους η έκθεση προτάσεων για την προστασία, τη βιώσιμη διαχείριση και την υπεύθυνη προώθησή της.

H Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέβηκε στο βήμα και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφέροντας ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη και μοναδική περιφέρεια της χώρας με υποβρύχια μουσεία που προσφέρει στην παγκόσμια κοινότητα των αυτοδυτών και στους λάτρεις των ενάλιων αρχαιολογικών χώρων τη δυνατότητα να επισκεφθούν το κλασικό ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο, μαζί με άλλα έξι ναυάγια, υποβρύχια μουσεία σε τέσσερις θέσεις στις Σποράδες και στον Παγασητικό. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βασιζόμενη στην καινοτομία θέλησε να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά πέρα από την παραδοσιακή εκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Ο Παγασητικός κόλπος, η θαλάσσια περιοχή των Βορείων Σποράδων και το Αιγαίο φιλοξενούν πληθώρα πολιτιστικής κληρονομιάς και φυσικού πλούτου, δημιουργώντας ευκαιρίες για την ανάδειξη καταδυτικού και πολιτιστικού τουρισμού, αλλά και επιστημονική μελέτη. Κατορθώσαμε να συνδέσουμε τον έξυπνο, διαφορετικό, εναλλακτικό τουρισμό με τον πολιτισμό και αναβαθμίσαμε τη θέση της Θεσσαλίας στον διεθνή τουριστικό χάρτη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης.

Αναφέρθηκε επίσης στα νέα υποθαλάσσια μουσεία τα οποία θα εγκαινιαστούν στην περιφέρεια, στα Ακρωτήρια Τηλέγραφος και Γλάρος Νηών και στην Αμαλιάπολη στο Ακρωτήριο Γλάρος.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα του συνεδρίου, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 6 το απόγευμα, καλύπτει μια σειρά θεμάτων σχετικά με την εφαρμογή της διαχείρισης, στρατηγικές και τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών ως καλών πρακτικών που ενισχύουν την προσβασιμότητα των Ενάλιων Πολιτιστικών Χώρων και ευαισθητοποιούν το κοινό, ενισχύοντας έτσι την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη για τα νησιά και τις παράκτιες περιοχές.

Στην έναρξη της εκδήλωσης διαδικτυακό χαιρετισμό απηύθυνε και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, ενώ την παρουσίαση και τον συντονισμό της διοργάνωσης έχει η κ. Αγγέλα Βενέτη, Υπεύθυνης του Προγράμματος BlueMed & BlueMed Plus.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.