Σε τηλεκπαίδευση Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας

Εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχολικές μονάδες του νομού

Τηλεκπαίδευση ξεκινούν οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας, μεταξύ αυτών και της Μαγνησίας, με τους μαθητές να επιστρέφουν στα σπίτια τους και στα μαθήματα μέσω υπολογιστή. Παρόλα αυτά χθες εντοπίστηκαν νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές σχολείων της Μαγνησίας, με αποτέλεσμα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να αναστείλει τη λειτουργία τους. Βέβαια αυτή η αναστολή συμπίπτει με τις ημερομηνίες όπου θα ισχύει και το Lockdown στη χώρα.

Κρούσματα σε τέσσερις μαθητές στο ΓΕΛ Αλμυρού

Πολλά είναι πλέον τα κρούσματα και στον Αλμυρό που καταγράφονται καθημερινά και αφορούν μαθητές. Χθες εντοπίστηκαν τέσσερα νέα κρούσματα σε μαθητές του ΓΕΛ Αλμυρού, με αποτέλεσμα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας του σχολείου.
Στο ΓΕΛ Αλμυρού σήμανε συναγερμός εξαιτίας των νέων κρουσμάτων. Από νωρίς το πρωί η Διεύθυνση του σχολείου βρίσκονται σε μία «μάχη» επικοινωνίας με μαθητές και γονείς, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση των μαθητών και εάν τυχόν υπάρχουν κι άλλοι μαθητές που νοσούν.
Δυστυχώς, το βάρος των ιχνηλατήσεων πέφτει στις σχολικές κοινότητες, που εκτός από τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί για να παρέχουν γνώση στα παιδιά, πρέπει να είναι εκείνοι που θα δείξουν υπευθυνότητα και θα ελέγχουν ώστε τα μέτρα πρόληψη να τηρούνται αλλά και θα διενεργούν τις ιχνηλατήσεις. Η απόφαση της Δευτεροβάθμιας ήταν να τεθεί το σχολείο σε αναστολή έως τις 18 του μήνα.

Κρούσματα και στο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Μετά και την προχθεσινή αναστολή τμημάτων στο ΕΠΑΛ Αλμυρού, καθώς βρέθηκε θετικος στον κορωνοϊό ένας μαθητής χθες ήρθε η αναστολή λειτουργίας ολόκληρου του σχολείου, καθώς εντοπίστηκαν και νέα κρούσματα.
Στο μεταξύ σε αναστολή λειτουργίας έως τις 13 Νοεμβρίου βρίσκεται το 4ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού, η Δ Τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού και το 2ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού. Να σημειωθεί πως οι μαθητές δημοτικών σχολείων θα συνεχίσουν τη δια ζώσης διδασκαλία και κατά τη διάρκεια του νέου Lockdown.
Ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης κ. Χαράλαμπος Σταχτέας τονίζει ότι οι μαθητές των τμημάτων και σχολείων των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται οφείλουν να απέχουν από το σύνολο των δραστηριοτήτων τους και οι γονείς αυτών να μεριμνούν για τον κατ’ οίκον περιορισμό τους για το προβλεπόμενο διάστημα, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του νέου κορωνοϊού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.