Συνδρομή της Εισαγγελίας Ανηλίκων Βόλου για την επιμέλεια της κόρης της Καρολάιν

Ζητήθηκε κοινωνική έρευνα στο σπίτι των γονέων του θύματος

Τη συνδρομή της Εισαγγελίας Ανηλίκων Βόλου, ζήτησε το Τμήμα Ανηλίκων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, προκειμένου να αποφασιστεί αν η επιμέλεια του 11 μηνών βρέφους, ανατεθεί στην οικογένεια της Καρολάιν που δολοφονήθηκε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της, στην Αλόννησο ή στους γονείς του συζυγοκτόνου στην Αθήνα ή τελικά αποφασιστεί η συνεπιμέλεια και από τις δύο οικογένειες των παππούδων της Λυδίας.
Χθες έφτασε στην Εισαγγελία Βόλου η εντολή για κατεπείγουσα κοινωνική έρευνα των γονέων της άτυχης Καρολάιν, ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των γονέων της εκλιπούσας και να εξεταστεί αν μπορούν να αναλάβουν την επιμέλεια η Σούζαν και ο Ντέιβιντ Κράουτς, που ζουν στο νησί των Σποράδων πολλά χρόνια. Μάλιστα η παραγγελία ζητούσε σε διάστημα δύο ημερών (μέχρι αύριο Πέμπτη) να διαβιβαστεί η έκθεση της υπηρεσίας με τις εκτιμήσεις της.
Η εισαγγελέας ανηλίκων Βόλου, με τη σειρά της, από χθες έδωσε εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αλοννήσου να κάνει άμεσα κοινωνική έρευνα, στην οποία θα εξεταστεί αν το σπίτι που μένουν είναι κατάλληλο, αν έχουν προβλήματα υγείας και την οικονομική δυνατότητα για να προσφέρουν τα στοιχειώδη στο παιδί και αν τελικά οι κοινωνικοί λειτουργοί κρίνουν ότι οι γονείς της Καρολάιν είναι κατάλληλοι για να αναλάβουν την επιμέλεια του βρέφους.
Δήλωση της μητέρας με εξουσιοδότηση
Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής κατέθεσε η οικογένεια της Καρολάιν δια του δικηγόρου Θανάση Χαρμάνη χθες στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση. Σύμφωνα με τον συνήγορο, η μητέρα της 20χρονης που δολοφονήθηκε , δεν μπορούσε να πάει στον ανακριτή στην κατάσταση που βρίσκεται και έτσι η δήλωση στις δικαστικές αρχές έγινε με εξουσιοδότηση. «Η μητέρα της Καρολάιν μου είπε ότι έχουν καλές σχέσεις με την οικογένειά του κατηγορούμενου και είναι σε συνεννόηση. Η μητέρα της Καρολάιν υποστηρίζεται από προσωπικό, η οικονομική της κατάσταση είναι καλή. Η Αλόννησος είναι εξαιρετικό περιβάλλον για να μεγαλώσει προσωρινά το παιδί» κατέληξε ο κ. Χαρμάνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.