Συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο ο τζαμπατζής Μπέος

Ρύθμιση οφειλών "εξπρές" εν μέσω καραντίνας για τον μισθωτή του ξενοδοχείου

Τζαμπατζής αποδεικνύεται ο…ανοιχτοχέρης Δήμαρχος Bόλου Αχιλλέας Μπέος, αφού όπως αποκάλυψε μιλώντας χθες στην εκπομπή του στο TRT, η φιλοξενία του ιδίου και της οικογένειάς του σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Πορταριά είναι δώρο του επιχειρηματία ο οποίος είναι οικογενειακός του φίλος. Αυτό ωστόσο έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ανέφερε σε ακόμη μία από τις μνημειώδεις δηλώσεις του, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μαγνησία», όπου ισχυρίστηκε ότι «ζει με δικά μου χρήματα και όχι με χρήματα των φορολογουμένων»! Τον παχυλό μισθό του Δημάρχου άραγε από πού τον εισπράττει; Σε απολογητικό ύφος ο Δήμαρχος Βόλου, τόνισε χθες ότι επέλεξε να μείνει με τα παιδιά, τα εγγόνια και τον αδελφό του μαζί σε καραντίνα, προκειμένου να δώσει το παράδειγμα στους συμπολίτες του! «Δεν μπορώ να λέω μείνετε σπίτι κι εγώ να μην είμαι μαντρωμένος!» δήλωσε απευθυνόμενος στους Βολιώτες οι οποίοι μπορεί να είναι περιορισμένοι σε διαμερίσματα λίγων τετραγωνικών, την ώρα που εκείνος απολαμβάνει τον φρέσκο αέρα της εξοχής και μάλιστα δωρεάν! Έτσι, παρακάλεσε τον επιχειρηματία να του παραχωρήσει πέντε δωμάτια προκειμένου να μείνουν έντεκα συνολικά άτομα, ενημερώνοντας μάλιστα γι’ αυτή του την ενέργεια, τον αρμόδιο υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, την Εισαγγελία Βόλου και τον Αστυνομικό Διευθυντή. Το ζήτημα που προκύπτει βέβαια είναι, γιατί ο Δήμαρχος Βόλου αισθάνθηκε την ανάγκη να ενημερώσει όλους τους παραπάνω φορείς, για κάτι που ο ίδιος θεωρεί σύννομο και το οποίο δεν παραβιάζει τις σχετικές ΠΝΠ που έχουν εκδοθεί.
Εκτός αυτού η δωρεάν φιλοξενία της οικογένειας του Δημάρχου Βόλου για πάνω έναν μήνα αποτελεί ένα μεγάλο δώρο αξίας χιλιάδων ευρώ, από έναν επιχειρηματία ο οποίος εκμισθώνει το εν λόγω ξενοδοχείο από τον Δήμο Βόλου και του οποίου οι οφειλές που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ρυθμίστηκαν λίγες μόλις ημέρες πριν από τον «εγκλεισμό» του κ. Μπέου στο ξενοδοχείο.
Συγκεκριμένα στις 16 Μαρτίου 2020 και εν μέσω καραντίνας, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της μισθώτριας εταιρίας του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένει ο κ. Μπέος, οι οποίες ανέρχονται σε 274.790 ευρώ και αφορούν σε μισθώματα, τέλη παρεπιδημούντων, τέλη κοινόχρηστων χώρων και τέλη ύδρευσης. Το ποσό των 234.687,60 ευρώ που διαμορφώθηκε ως οφειλή μετά την έκπτωση κατά 50% των προσαυξήσεων θα πληρωθεί σε 100 μηνιαίες δόσεις των 2.346,88 ευρώ πλέον χαρτοσήμου 3% και ΟΓΑ χαρτοσήμου 20% επί του χαρτοσήμου. Τη ρύθμιση καταψήφισε το μέλος της επιτροπής Απόστολος Παπαδούλης, ενώ το μέλος Ιάσονας Αποστολάκης ψήφισε λευκό.