«Θέλω δουλειά να ζήσω αξιοπρεπώς εγώ και η κόρη μου»

Έκκληση για βοήθεια από 51χρονο συμπολίτη, μέσω της εφημερίδας «ΜΑΓΝΗΣΙΑ»

Ένας σωρός από … ληγμένους λογαριασμούς και ελάχιστα βασικά πράγματα αγορασμένα μάλιστα με την κάρτα αλληλεγγύης, στο ψυγείο του σπιτιού, τα ενοίκια για το οποίο παραμένουν για αρκετούς μήνες απλήρωτα, είναι η εικόνα που αντικρίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα, ένας συμπολίτης, ο οποίος έμεινε χωρίς την σύζυγό του τα τελευταία χρόνια, αλλά και χωρίς δουλειά, αφού τα μεροκάματα που έβγαζε όταν δούλευε ως ελαιοχρωματιστής, όταν υπήρχαν ακόμη σε αφθονία οικοδομικές εργασίες, έχουν πλέον εξαφανιστεί.
Ο 51χρονος Βολιώτης, μαζί με την 25χρονη κόρη του, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν πέρα από την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου ως σύζυγο και μάνα αντίστοιχα, τις υπόλοιπες καθημερινές δυσκολίες της ζωής, που όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος, ερχόμενος στα γραφεία της εφημερίδας «ΜΑΓΝΗΣΙΑ», δεν είναι λίγες…
«Τα τελευταία χρόνια τίποτα δεν μας πάει καλά. Η μελαγχολία με έχει καταβάλει, καθώς παρά τις προσπάθειες που έχω κάνει, δεν μπορώ να βρω ούτε ένα μεροκάματο για να ζήσω αξιοπρεπώς, εγώ και η κόρη μου. Δούλευα ως ελαιοχρωματιστής, όταν υπήρχε δουλειά, είμαστε καλά, δεν έχω παράπονο, περνούσαμε και δεν χρωστούσαμε. Πριν τρία περίπου χρόνια, αρρώστησε η γυναίκα μου, τρέχαμε σε γιατρούς και νοσοκομεία, δεν κατάφερε να ξεφύγει από τον θάνατο και τον Μάρτιο κλείνει δύο χρόνια πεθαμένη. Κάναμε προσπάθειες με την κόρη μου, να επιβιώσουμε. Έχω χτυπήσει όλες τις πόρτες, αλλά πέρα από τις όποιες υποσχέσεις, δεν βρέθηκε καμιά δουλειά. Όπου βλέπω οικοδομή σταματάω και ρωτάω, αλλά τίποτα. Σε όσους λέω ότι είμαι 51 ετών, λένε ότι είμαι μεγάλος… Εργασία ζητώ, όχι ελεημοσύνη, ώστε να ξοφλήσω τους λογαριασμούς μου και να μπορέσω να ζήσω ήσυχα με την κόρη μου, που σαν νέο κορίτσι έχει τις δικές του ανάγκες. Φθάσαμε σε σημείο, να είμαστε και οι δύο σχεδόν καταθλιπτικοί, αφού δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Η μόνη πηγή εσόδων, είναι το ΚΕΑ και όσοι φίλοι κατά καιρούς μας βοηθούν απ΄το υστέρημά τους. Δεν λύνεται όμως έτσι το πρόβλημα, ούτε με αυτό τον τρόπο μπορώ να πληρώσω τα ενοίκια του σπιτιού που έχουν μαζευτεί και δικαιολογημένα ο σπιτονοικοκύρης ζητά τα χρήματα, ούτε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ». Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 51χρονος Βολιώτης, (τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στην διάθεσή μας), αυτό που επιθυμεί, είναι δουλειά και όποιος μπορεί να του την προσφέρει, να επικοινωνήσει με τα γραφεία της εφημερίδας ΜΑΓΝΗΣΙΑ 24210-85531 (εσωτ. 507 Ηλίας Κουτσερής) ενώ αν υπάρχει επιθυμία συμπολιτών που μπορούν να προσφέρουν χρήματα για την εξόφληση μέρους των οφειλών, μπορεί να γίνει σε τραπεζικό λογαριασμό που επίσης, είναι στην διάθεση της εφημερίδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.