Βασίλης Ηλιόπουλος: “Σε ετοιμότητα η ΛΕΔ- Ανοιχτός ο δρόμος προς τα Χάνια”

Στο πόδι οι εθελοντές για τον Διομήδη

Σε πλήρη ετοιμότητα ήταν και παραμένει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, με τους εθελοντές της να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας υπό τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο αντιπρόεδρος της ΛΕΔ κ. Βασίλης Ηλιόπουλος τόνισε πως από χθες οι εθελοντές βοήθησαν όπου χρειάζονταν, ενώ σήμερα πραγματοποίησαν περιπολία στον δρόμο προς Χάνια, ο οποίος είναι ανοιχτός και προσβάσιμος, αν και έχει χιόνι στο βουνό.

Από χθες στις 6.30 το πρωί δύο ομάδες της Λέσχης βρίσκονταν στις επάλξεις, σε διάφορα σημεία της πόλης που θα μπορούσαν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων να δημιουργηθούν προβλήματα. Πέρα από κάποια δέντρα που έσπασαν από τον αέρα και μικρά πλημμυρικά φαινόμενα στους δρόμους δεν αντιμετώπισαν άλλα προβλήματα μέχρι τις 11 χθες το πρωί που η βροχή εντάθηκε.

“Το μεγάλο πρόβλημα σημειώθηκε γύρω στις 11 το πρωί όταν εντάθηκε η βροχή κι έπεσε τεράστια ποσότητα νερού μέσα στην πόλη, σε κάποια σημεία υπήρξαν προβλήματα από τη συγκέντρωση νερού, που όταν κόπασε η βροχή ξεπεράστηκαν. Οι αγωγοί δεν μπορούσαν να τραβήξουν τόσο μεγάλες ποσότητες νερού. Πολλά φρεάτια λόγω βροχής και αέρα είχαν μαζέψει υλικά φερτά. Από διάφορα σημεία που περνούσαμε και μας φώναζαν να καθαρίσουμε, αλλά κανένας καταστηματάρχης δεν έβγαινε να καθαρίσει το φρεάτιο για να μην γεμίσει το μαγαζί του. Δυστυχώς δεν έχουμε τέτοια νοοτροπία και περιμένουμε από τους άλλους”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

Σήμερα, τα πράγματα είναι διαφορετικά και πιο ομαλά. Μία ομάδα της Λέσχης έκανε περιπολία στο οδικό δίκτυο προς τα Χάνια. Όπως σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος ο δρόμος είναι καθαρός σε όλο το μήκος του κι “ασπρίζει” ελάχιστα μερικές στιγμές, μέχρι να περάσει το επόμενο μηχάνημα. Ο δρόμος ανέφερε είναι βατός και χωρίς αλυσίδες, χρειάζεται όμως προσοχή.

Αν και η πολιτική προστασία ενημέρωσε τη Λέσχη πως δεν χρειάζεται, από τη στιγμή που ηρέμησαν τα φαινόμενα, τη συνδρομή τους, οι εθελοντές βρίσκονται μονίμως σε εγρήγορση και τα οχήματα παραμένουν έτοιμα, με όλα τα εργαλεία, τις αντλίες και τα αλυσοπρίονα για να επέμβουν όπου και όταν χρειαστεί.

Στο μεταξύ η Λέσχη συνεχίζει να παραδίδει τρόφιμα και ξύλα σε όσους το έχουν ανάγκη. Μάλιστα κάποιοι συμπολίτες αν και είχαν λάβει ξύλα, φοβούμενοι τις καιρικές συνθήκες, επικοινώνησαν με τη Λέσχη ζητώντας κι άλλα. Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε πως θα δοθούν κι άλλα ξύλα, ώστε κανείς να μην μείνει χωρίς θέρμανση, όμως η διανομή τους θα γίνει αύριο ή μεθαύριο, για να τελειώσουν τα καιρικά φαινόμενα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.