Βάσω Κοντοχρήστου στο Ράδιο ΕΝΑ: Μείωση τουλάχιστον 60% στην πώληση καυσίμων

Η πρόεδρος της Ένωσης ιδιοκτητών πρατηρίων υγρών καυσίμων Ν. Μαγνησίας κ. Βάσω Κοντοχρήστου
Συνεχίζονται όμως κανονικά οι παραδόσεις πετρελαίου θέρμανσης

Οικονομική ασφυξία στην αγορά έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού και παρόλο που ορισμένοι κλάδοι εξακολουθούν να εργάζονται, η μείωση της ζήτησης διάφορων προϊόντων ακόμη και καυσίμων είναι δραματική. Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε μείωση στην τιμή της βενζίνης ακόμη και 0.20 ευρώ το λίτρο, όμως εξαιτίας των μέτρων της απαγόρευσης των μετακινήσεων, σχεδόν κανείς δεν κινεί το αυτοκίνητό του. Η κ. Βάσω Κοντοχρήστου, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων Μαγνησίας μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ τόνισε πως η μείωση στις πωλήσεις είναι τουλάχιστον 60%.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού σε συνδυασμό με τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα των μετακινήσεων έχει «χτυπήσει» και τον κλάδο των βενζινοπωλών, που αν και βρίσκονται στα πρατήριά τους, η κίνηση είναι ελάχιστη.

«Η εικόνα είναι τραγική. Μέχρι την Παρασκευή, οι πωλήσεις είχαν μειωθεί κατά 60%. Τώρα με τον περιορισμό της κυκλοφορίας αναμένουμε πολύ χειρότερα αποτελέσματα. Είναι και βροχερός ο καιρός που δεν βοηθά τις μετακινήσεις, αλλά παρόλα αυτά μένουμε στο σπίτι και γίνονται οι βασικές μετακινήσεις αυτών που χρειάζονται και εργάζονται», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κοντοχρήστου, σημειώνοντας πως κατά κύριο λόγο αυτοί που ακόμη μετακινούνται με τα οχήματά τους είναι οι επαγγελματίες.

Το παράδοξο των ημερών είναι πως η τιμή της βενζίνης έχει μειωθεί κατά 0,15-0,20 ευρώ ανά λίτρο, όπως σημείωσε η ίδια, ωστόσο δεν υπάρχει κατανάλωση, γιατί δεν γίνονται μετακινήσεις.

Βέβαια, παρά τις δύσκολες αυτές ημέρες, συνεχίζονται κανονικά οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης και η διανομή κατ’ οίκον.
«Οι παραγγελίες πετρελαίου γίνονται κανονικά και πηγαίνουμε στο σπίτι, γιατί είναι είδος πρώτης ανάγκης. Ωστόσο φέτος γενικά το πετρέλαιο θέρμανσης δεν πήγε καλά εξαιτίας και της παρατεταμένης καλοκαιρίας, καθώς στην ουσία είδαμε κρύο τον Δεκέμβριο και λίγο τον Ιανουάριο», σημείωσε η κ. Κοντοχρήστου.

Η ίδια τέλος τόνισε πως είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους και ευχήθηκε υγεία και υπομονή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.