Βολιώτισσα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού, όμως τελικά…αναίρεσε και ζήτησε συγνώμη

Ο εισαγγελέας απέρριψε την έγκλησή της και της χρέωσε τα δικαστικά έξοδα

Η υπόθεση μιας Βολιώτισσας που κατήγγειλε ψευδώς στην Αστυνομία ότι έπεσε θύμα βιασμού από άνδρα που κατονόμασε, αλλά έξι μέρες μετά, αναίρεσε την αρχική κατάθεσή της, απασχόλησε την Εισαγγελία Βόλου και τελικά απορρίφθηκε η έγκλησή της και της χρεώθηκαν τα δικαστικά έξοδα, ύψους 80 €.
Πρόκειται για μια 40χρονη, η οποία στις 17 Δεκεμβρίου 2019, είχε κάνει καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ότι ένας άνδρας, κάτοικος περιοχή της Μαγνησίας, που είχε γνωρίσει από το Facebook, τη βίασε στο λόφο της Γορίτσας.
Ωστόσο, έξι μέρες μετά, στις 23 Δεκεμβρίου 2019, πήγε ξανά στην Ασφάλεια και είπε ότι αναιρεί την προηγούμενη κατάθεσή της, δεν έπεσε θύμα βιασμού και ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε. Στην αρχική της καταγγελία είπε ότι γνώρισε τον συγκεκριμένο άνδρα μέσω FB, γνωρίστηκαν όταν εκείνος κατέβηκε στο Βόλο, πήγαν με το αυτοκίνητό του για καφέ στη Μακρινίτσα και στη συνέχεια βρέθηκαν στο λόφο Γορίτσας, όπου τη βίασε, κατηγορώντας τον με δόλο για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος.
Οι αρχές αντέδρασαν άμεσα και ζήτησαν ιατροδικαστική εξέταση , τα ευρήματα της οποίας δεν παρέπεμπαν σε βία, ούτε σε ίχνη βιασμού. Τελικά, η γυναίκα έξι μέρες μετά, πήγε ξανά στην Αστυνομία, διέψευσε την αρχική της καταγγελία, λέγοντας ότι βρισκόταν σε σύγχυση και «ότι ο άνδρας ουδέποτε τη βίασε», ενώ ζήτησε συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε.
Ο εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση, όχι μόνο δεν απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του άνδρα, αλλά απέρριψε την έγκληση της γυναίκας, την οποία επέβαλε τα δικαστικά έξοδα που για το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, αντιστοιχούν σε 80 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.