Βόλος: Στις 14 και 15 Οκτωβρίου το δημοψήφισμα των δικηγόρων

Αν συμφωνούν ή όχι με τη χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου στη Νεάπολη

Ομόφωνη απόφαση έλαβε το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, που συνεδρίασε χθες, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μεταξύ των μελών του, σχετικά με τη χωροθέτηση του νέου Δικαστικού Μεγάρου που προτείνεται να γίνει στην οδό Ύδρας στη συνοικία Νεάπολης στον Βόλο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΣΒ Χρήστο Στρατηγόπουλο το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, στη συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το ζήτημα της χωροθέτησης του νέου Δικαστικού Μεγάρου, όπως επίσης και τη θέση που θα προτείνει στο δικηγορικό σώμα του Βόλου.
Όπως αποφασίστηκε, το δημοψήφισμα να διενεργηθεί την Παρασκευή 14 αι το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 στους χώρους του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου για την πρώτη ημέρα και στον ισόγειο χώρο του Πρωτοδικείου Βόλου για την δεύτερη ημέρα.
Η απόφαση για δημοψήφισμα ελήφθη από 11 (από τα 15) παρόντα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, καθώς τέσσερα μέλη είχαν δηλώσει κώλυμα και δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, ομόφωνη άποψη των παρόντων μελών ήταν η εισήγηση προς το σώμα της καταψήφιση της συγκεκριμένης πρότασης χωροθέτησης στην οδό Ύδρας.
Σημειώνεται ότι για να γίνει δημοψήφισμα έπρεπε να αποφασίσουν τα δύο τρίτα του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, δηλαδή από τα 15 μέλη να ψηφίσουν τα δέκα.
Το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα είναι: «Συμφωνείτε ή όχι με τη χωροθέτηση του νέου Δικαστικού Μεγάρου στην οδό Ύδρας, όπως προτείνεται». Και η απάντηση θα είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.