Βουλγάρα ρομ βγάζει το κοριτσάκι της στο δρόμο για επαιτεία!

Συνελήφθη και εκκρεμεί απόφαση του εισαγγελέα για την τύχη του παιδιού

Μια Βουλγάρα ρομ, συνέλαβαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας αστυνομικοί, για επαιτεία, που διαπιστώθηκε ότι είχε μαζί της και το ηλικίας 6 χρόνων κοριτσάκι της.
Στην κατοχή της αλλοδαπής, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσό 600 €, ενώ σήμανε συναγερμός για την τύχη του παιδιού. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αστυνομικοί επικοινώνησαν με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και στο Αστυνομικό μέγαρο πήγαν κοινωνικοί λειτουργοί, ενώ αναμενόταν εντολή του εισαγγελέα, ώστε η Αστυνομία να πάει το παιδί στο Νοσοκομείο, ώστε να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές και ψυχιατρικές εξετάσεις.
Για να αφεθεί ελεύθερη η μητέρα του παιδιού, το δικαστήριο όρισε εγγύηση 190 €, χρήματα τα οποία τελικά βρήκε ο παππούς του ανήλικου παιδιού, με αποτέλεσμα να πάρει το κοριτσάκι της και να βγει ξανά στους δρόμους.
Σε περίπτωση που η μητέρα του φυλακιζόταν, το παιδί θα αναλάμβαναν οι κοινωνικές υπηρεσίες και το πιθανότερο ήταν να καταλήξει στο Ορφανοτροφείο ή στην «Κιβωτό του Κόσμου», με εντολή εισαγγελέα.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται απόφαση του εισαγγελέα για την τύχη του 6χρονου κοριτσιού, με πιθανότητα να ανατεθεί η επιμέλεια στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και να καταλήξει σε κάποιο ίδρυμα, ώστε να μην ζητιανεύει στους δρόμους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.