Υποχωρεί η θερμοκρασία στη Μαγνησία

Θα φυσήξουν μελτέμια, που θα ρίξουν και το ποσοστό υγρασίας

Υποχωρεί η θερμοκρασία στη Μαγνησία αυτή την εβδομάδα, ενώ θα φυσήξουν μελτέμια που θα ρίξουν και το ποσοστό υγρασίας, το οποίο κατά μεγάλο βαθμό ήταν υπεύθυνη για την έντονη δυσφορία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες.
Ο μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης δήλωσε χθες στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ότι από χθες το βράδυ αναμενόταν πτώση της θερμοκρασίας, που σήμερα Τρίτη εκτιμάται ότι θα σημειώσει υποχώρηση 3-4 βαθμούς και με μέγιστη θερμοκρασία λίγο πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τη χθεσινή πρόγνωση, ο καιρός θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Κυριακή, με συννεφιές στα ορεινά, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται λίγο πάνω από τους 30 β. και θα φυσήξουν μελτέμια Βορειοανατολικών ανέμων 3-5 μποφόρ, που θα ρίξουν και το ποσοστό υγρασίας.
Επίσης, στο Ν. Μαγνησίας αναμένονται αστάθειες που θα εμφανιστούν από την Πέμπτη και μετά, με τοπικές βροχές, αλλά σε πολλά σημεία, επίσης βροχές αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας Παρασκευή, Σάββατο, ενώ την Κυριακή τα φαινόμενα αναμένονται ηπιότερα.
Ο κ. Τακούδης έκανε λόγο για κανονικές συνθήκες, με ίσως και λίγο χαμηλότερες από τον μέσο όρο του Ιουλίου θερμοκρασίες, ενώ για τον Αύγουστο φαίνονται σκαμπανεβάσματα με περισσότερο νερό από το μέσο όρο.
Πιο αναλυτικά, για σήμερα, στο νομό μας ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι νοτιοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20…32 οC. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20…31 οC. Οι ενδείξεις για την Πέμπτη σε επίπεδο Θεσσαλίας, δείχνουν ότι ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία αμετάβλητη και η ανώτερη στους 31…33 οC Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία αμετάβλητη στους 31…33 οC.

Το Λιμεναρχείο Βόλου

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε στο μεταξύ, ότι, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να
συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπονται πιθανώς από τις βραδινές ώρες χθες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σήμερα Τρίτη 24-07-18, ενώ την Πέμπτη 26-07-2018 κατά διαστήματα μέχρι και τις βραδινές ώρες. Κατόπιν τούτου συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο και τις ώρες που αναφέρεται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.