Αλ. Μεϊκόπουλος:«Αθλητές με διεθνείς διακρίσεις κινδυνεύουν να μείνουν από απουσίες στο σχολείο»

Μετά από καταγγελία αθλήτριας της Εθνικής Καλλιτεχνικής Κολύμβησης

Στη Βουλή έφερε ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες αθλήτρια μέλος της Εθνικής Ομάδας Καλλιτεχνικής Κολύμβησης και μαθήτρια της Γ’ Λυκείου σε ΕΠΑΛ του Νοτίου Τομέα Αθηνών κινδυνεύει να μην αποφοιτήσει λόγω απουσιών!

«Η αθλήτρια – όπως και όλες οι συναθλήτριές της – καλούνται να ανταπεξέλθουν σε καθημερινές πολύωρες προπονήσεις προκειμένου να στελεχώσουν τις εθνικές ομάδες κολύμβησης και να προβάλλουν διεθνώς τη χώρα. Την ώρα που βρίσκεται στο Βελιγράδι αγωνιζόμενη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου δεν έχει ακόμα λάβει τη διαβεβαίωση ότι οι απουσίες της θα δικαιολογηθούν. Αποτέλεσμα, να κινδυνεύει να απολέσει τη φετινή σχολική χρονιά από απουσίες και να υποχρεωθεί σε επαναφοίτηση, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για άριστη μαθήτρια!», ανέφερε ο βουλευτής.

Στην ερώτησή του κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς Παιδείας και Αθλητισμού να παρέμβουν προκειμένου να δικαιολογηθούν άμεσα οι απουσίες της αθλήτριας της Εθνικής ομάδας Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, για να μπορεί να συμμετέχει ανεπηρέαστα και απρόσκοπτα στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, προβάλλοντας διεθνώς τη χώρα με συμμετοχή σε υψηλού επιπέδου αθλητικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τον Τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ) ζητά κάθε χρόνο να μη ληφθούν υπόψη οι απουσίες στα σχολεία των αθλητριών. Στα Γενικά Λύκεια, οι αθλητές/τριες-μέλη των Εθνικών Ομάδων, δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα καθώς οι απουσίες για αθλητική προετοιμασία δικαιολογούνται. Ζήτημα υπάρχει με τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) λόγω των υποχρεωτικών εργαστηρίων που καλούνται να παρακολουθήσουν οι μαθητές για να αποφοιτήσουν. Την περσινή χρονιά, το ΕΠΑΛ που φοιτεί η συγκεκριμένη αθλήτρια δικαιολόγησε τις απουσίες που πραγματοποίησε προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή της στις προπονήσεις και την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας, ωστόσο φέτος αυτή η διαβεβαίωση δεν έχει ακόμα δοθεί.

«Η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει άμεσα και χωρίς αστερίσκους τη δικαιολόγηση των απουσιών όλων των αθλητών/-τριών που αγωνίζονται με τα χρώματα της Εθνικής και κάνουν περήφανη τη χώρα μας διεθνώς», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.