Αμανατίδης: Το ματς με τον Αίαντα δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται

Πως προσεγγίζει τον τελικό με τον Αίαντα Σούρπης από την άποψη ότι σε 90 λεπτά όλα μπορούν να γίνουν δήλωσε ο Περικλής Αμανατίδης στη συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου συμπλήρωσε ότι το ματς δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Αναλυτικά:

«Χαιρόμαστε που συμμετέχουμε σ’ αυτόν τον θεσμό της Τοπικής Ένωσης. Για μένα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι το κύτταρο του ποδοσφαίρου και όλοι οι παίκτες δεν έχουν βγει από παρθενογένεση. Όσοι κοσμούν τις Εθνικές ομάδες και ομάδες στην Ευρώπη έχουν βγει από το ερασιτεχνικά σωματεία. Γι’ αυτό τιμούμε αυτόν τον θεσμό και μετέχουμε σ’ αυτόν τον τελικό. Να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα της Σούρπης, γιατί έκανε μία υπέρβαση. Είναι από μικρότερη κατηγορία και έχει ήδη παίξει με δύο ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας και έχει φτάσει μέχρι εδώ άξια.

Είναι ένα παιχνίδι και τα μηνύματα των τελευταίων ημερών λένε ότι στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Εμείς θα θυμηθούμε ότι ξεκινήσαμε με ένα πρωινό παιχνίδι στο Κύπελλο, ενώ πήγαμε στο γήπεδο του Βελεστίνου, στο οποίο δυσκολευτήκαμε πολύ να περάσουμε. Έχουμε κάνει κι εμείς μία μεγάλη προσπάθεια και θα αντιμετωπίσουμε, όπως πρέπει το τέλος του ταξιδιού. Θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι να κατακτήσουμε το Κύπελλο, δικαιώνοντας και τη δική μας προσπάθεια και τους πολλούς φιλάθλους μας. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το απολαύσετε όλοι».

Για το ότι ο Ολυμπιακός Β. αντιμετώπισε με σοβαρότητα τα ματς του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ:

«Ισχύει αυτό. Επειδή υπάρχει μία διακοπή στο πρωτάθλημα, κρατάμε έναν αγωνιστικό ρυθμό. Ο τελικός δεν είναι σε κάποια εμβόλιμη ημερομηνία, για να έχουμε κάποια κόπωση. Θα παίξουν όλα τα παιδιά που μπορούν. Το βλέπουμε σαν ένα παιχνίδι ρυθμού, που θα μας κρατήσει σε μία φόρμα για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος, όπου έχουμε στόχο την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία».

Για το αν θα κάνει αλλαγές στο βασικό σχήμα:

«Θα γίνουν κάποιες αλλαγές, αλλά δε θα γίνουν πειράματα. Πιστεύω και σ’ άλλους παίκτες, θέλουμε κι άλλους παίκτες, τους οποίους έχει ο Ολυμπιακός Βόλου. Διαθέτουμε γεμάτο ρόστερ. Δε χρησιμοποιήσαμε καμία Κυριακή ακόμη και σε μέτριες εμφανίσεις δικαιολογία για την έλλειψη κάποιων παικτών. Έτσι θα το αντιμετωπίσουμε και τώρα. Είμαστε υπέρ κάποιων αλλαγών, αλλά όχι να κάνουμε πράγματα για πρώτη φορά. Θα τιμήσουμε τον θεσμό, όπως πρέπει. Το ματς δεν είναι τόσο εύκολο, όσο ακούγεται. Θα ήθελα να το προσεγγίσω από την άποψη ότι σε 90 λεπτά όλα γίνονται και για τον αντίπαλο και για μας».

Για το πώς μπορεί να βλέπει ο φίλαθλος του Ολυμπιακού Β. τον αγώνα:

«Το βλέπει σίγουρα κάπως διαφορετικά, απλώς καταλαβαίνω τις παραστάσεις που έχει. Από την άλλη χαίρομαι που παίζουμε με μία ομάδα που αντιμετωπίζει το ματς σα γιορτή. Εμείς όμως είμαστε πολύ προσηλωμένοι. Είναι η στιγμή τέτοια, γιατί είμαστε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με έναν πολύ άξιο αντίπαλο, που είμαστε μαζί στη βαθμολογία. Σε ό,τι κάνει ο Ολυμπιακός από θέμα ψυχολογίας, πρέπει να είναι θετικό».

Για τον αποκλεισμό του Ναζίμ από τη δεκαοκτάδα:

«Έχει ένα πρόβλημα στο πόδι που δεν του επιτρέπει να είναι σ’ αυτό το παιχνίδι»

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.