Αποκλειστικό: Προς συμβιβαστική λύση για αναδιάρθρωση, που ευνοεί Νίκη και Ολυμπιακό

Προς μία συμβιβαστική λύση που ευνοεί και τη Νίκη Βόλου και τον Ολυμπιακό Βόλου φαίνεται πως βαδίζει η κυβέρνηση στο θέμα της αναδιάρθρωσης μετά από διαβουλεύσεις, στις οποίες συμμετείχε και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μεϊκόπουλος, προκειμένου τελικά αυτή να γίνει, καθώς ήταν αδύνατο να πάρει παράταση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Magnesiaports.

Αρχικά να αναφερθεί πως δημοσίευμα για απόσυρση της σχετικής τροπολογίας δεν επιβεβαιώθηκε, αφού τελικά θα ψηφιστεί. Ωστόσο, η διατύπωσή της γίνεται κατά τέτοιο τρόπο, που αφήνει ανοικτό τον αριθμό των ομάδων, που θα συμμετάσχουν στη νέα Super League 2 και τη Football League. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί αυτός να αυξηθεί.

Έτσι λοιπόν, για να κατευναστούν οι αντιδράσεις, το σενάριο να γίνουν μπαράζ ανάμεσα στους οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής όλα δείχνουν ότι θα υλοποιηθεί και έχει συμφωνήσει σ’ αυτό και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, αλλά και η ΕΠΟ, καθώς υπήρξε επικοινωνία με τον πρόεδρό της, κ. Γραμμένο, που έδειξε καθ’ όλα θετικός, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες.

Εφόσον δύο από τους πρωταθλητές θα ανέλθουν δύο κατηγορίες ουσιαστικά, καθώς θα παίξουν στη Super League 2, αδειάζουν δύο θέσεις στη νέα Football League. Για να καλυφθούν, θα γίνουν νέα μπαράζ ανάμεσα στους τέσσερις χαμένους δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής και οι δύο απ’ αυτούς, που θα επικρατήσουν σ’ αυτούς τους αγώνες, θα αγωνιστούν του χρόνου στη νέα Football League.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν βούληση της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή και αναμένεται να αποφασιστούν επίσημα τα επόμενα 24ωρα, καθώς κανείς δεν ήθελε να πάει ένα χρόνο πίσω η αναδιάρθρωση.

Έτσι λοιπόν ο Ολυμπιακός Βόλου, αν όλα τα παραπάνω ισχύσουν, θα πάρει μέρος σε μπαράζ ανόδου στη Super League 2, ενώ η Νίκη θα έχει μία δεύτερη “χρυσή” ευκαιρία να βρεθεί στη Football League.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.