Αυγενάκης: Τα κριτήρια για την απόδοση των 12 εκατ. στα ερασιτεχνικά σωματεία»

Στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», που όπως υποστήριξε διασφαλίζει ότι η διάθεση δημοσίων πόρων θα πραγματοποιηθεί με διαφάνεια, στα 12 εκατατομμύρια της έκτακτης επιχορήγησης στα ερασιτεχνικά σωματεία και στα τρία αντικειμενικά κριτήρια διανομής τους,, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης στη Βουλή.

Απαντώντας σε επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Μ. Συντυχάκη για την οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων και τα προβλήματα,ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι σημείο αναφοράς της κυβερνητικής πολιτικής είναι το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, υπογραμμίζοντας ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η χώρα μας να διαθέτει Μητρώο Προπονητών και Μητρώο Αθλητών.

«Έπειτα από 12 χρόνια, προχωράμε στην απευθείας επιχορήγηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, με τη διάθεση ποσού 12 εκ. ευρώ για την άμεση ενίσχυσή τους. Το ποσό αυτό θα διανεμηθεί με απόλυτη διαφάνεια» σημείωσε ο κ. Αυγενάκης και συμπλήρωσε ότι την επιχορήγηση θα λάβουν όσα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία προεγγραφής τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Από εκεί και πέρα τα κριτήρια είναι τα εξής:

  1. Αριθμός αθλημάτων,
  2. Αριθμός προπονητών,
  3. Αριθμός αθλητών.

Παράλληλα, ανέφερε ότι καταγράφεται μεγάλη αναντιστοιχία στα σωματεία που οι ομοσπονδίες δήλωναν και σε αυτά που στην πραγματικότητα υπάρχουν και συνεχώς επικαιροποιούνται. «Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι από την ΕΠΟ, ενώ δήλωναν αρχικά ότι έχουν πάνω από 4.000 σωματεία και μετά 2.599, μέχρι σήμερα έχουν προεγγραφεί 814, ενώ στην Κρήτη 26. Στο δε Ηράκλειο 7. Για το μπάσκετ η ΕΟΚ, ενώ δήλωνε έναν τεράστιο αριθμό σωματείων, μέχρι σήμερα έχουν προεγγραφεί 382. Στην δε Κρήτη μόλις 15.  Στην Ιστιοπλοΐα έχουν προεγγραφεί 117 σωματεία, από την Κρήτη μόλις 7. Από τον ΣΕΓΑΣ 230 σωματεία και από την Κρήτη μόλις 19. Στο βόλεϊ 239 σωματεία, από την Κρήτη μόλις 13. Από την Κολυμβητική Ομοσπονδία 204 σωματεία, από την Κρήτη μόλις 13.

Σχετικά με την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού σημείωσε ότι επειδή τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, η Επιστημονική Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ βρίσκεται σε επιφυλακή, τα παρακολουθεί διαρκώς και προσαρμόζει τις οδηγίες της αναλόγως.

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Αυγενάκη εδώ:

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.