Δεν το λέει αλλά σκέφτεται άνοδο η μπασκετική Νίκη Βόλου…

Αγιασμός και εντατική προετοιμασία στο κλειστό της Ν. Ιωνίας

Η προετοιμασία για την ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες, και τα μέλη της δεν θέλουν να μιλούν για άνοδο στην Α2 Εθνική, αλλά για μία καλή πορεία και τερματισμό όσο ψηλότερα γίνεται στην κατηγορία της Β’ Εθνικής. Όσο όμως δεν το λένε, άλλο τόσο… γυαλίζει το μάτι των «κυανόλευκων» που αρχίζει να κοιτά προς τις θέσεις της ανόδου…

Μέλη της διοικούσας επιτροπής, προπονητές και αθλητές συμμετείχαν χθες Δευτέρα 13/09 στον καθιερωμένο ετήσιο αγιασμό, με την ευχή όλων να είναι να ολοκληρωθεί κανονικά φέτος το πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους που ο κορωνοϊός έφερε λουκέτο. Αυτό τόνισε και ο ισχυρός άνδρας της ΔΕ, Μπάμπης Τουτουντζόγλου, ευχόμενος παράλληλα και καλή επιτυχία στο έργο του νέου ΔΣ της ΕΟΚ, για να έρθουν καλά αποτελέσματα για το άθλημα.

«Η περσινή προσπάθεια συνεχίζεται και είμαστε όλοι ενωμένοι για να ανταπεξέλθουμε στη δύσκολη Β’ Εθνική. Είναι χαρά για εμάς να υπηρετούμε τον σύλλογο» σημείωσε, ενώ καλούμενος να σχολιάσει το περιορισμένο ποσοτικά βολιώτικο στοιχείο στο αγωνιστικό κομμάτι, στάθηκε στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί. «Το βολιώτικο μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην απραξία. Η Νίκη Βόλου στήριξε το βολιώτικο μπάσκετ. Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε ό,τι καλύτερο στα παιδιά για τη βελτίωσή τους και αν τώρα έχουμε τρεις Βολιώτες αθλητές, κάθε χρόνο θα έχουμε και περισσότερους, εφόσον και οι άλλες ομάδες κινηθούν στην ίδια πορεία. Αλλά όλα αυτά τα χρόνια δεν παραγόταν έργο με αποτέλεσμα η δεξαμενή να στερέψει» δήλωσε κατηγορηματικά ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου.

Την ίδια στιγμή, και ενώ στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού οι σχέσεις ΔΕ-Ερασιτέχνη πέρασαν… περιπέτειες, ο πρόεδρος του ΓΣΒ, Στέργιος Φάτσης σημείωσε ότι τα ενδοοικογενειακά προβλήματα λύνονται πάντα με διάλογο, κάνοντας λόγο και για υγιή δουλειά από τη ΔΕ, και για μία αθλητική και τίμια προσπάθεια.«Ο στόχος είναι πάντα η παραπάνω κατηγορία, αλλά με βάση και τις συνθήκες πρέπει να έχουμε μία σοβαρή χρονιά και ό,τι είναι να έρθει ας έρθει. Με τη σταθεροποίηση σε μία κατηγορία, εφόσον δοθεί η ευκαιρία να κοιτάξουμε παραπάνω. Ο σύλλογος έχει πληρώσει και πληρώνει ακόμη τις φωτοβολίδες του παρελθόντος» σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ερασιτέχνη.

Στο πλευρό της ΔΕ εξάλλου βρέθηκε και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. «Τα τελευταία χρόνια η διοίκηση έχει κάνει μία σημαντική προσπάθεια τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο οικονομικό κομμάτι και γι’ αυτό η ομάδα σφύζει από υγεία. Δεν νομίζω ότι είναι υπερβολή με το έμψυχο υλικό να μιλήσουμε για μία καλύτερη κατηγορία» σημείωσε από την πλευρά του.

«Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι»

Την ίδια στιγμή, οι προπονητές της ομάδας, προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους.

Για παράδειγμα, ο Ανδρέας Μαύρος, υπογράμμισε ότι στόχος είναι η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να πρωταγωνιστεί διεκδικώντας τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, συμπληρώνοντας ότι η σκέψη και ο προσανατολισμός δεν αλλάζουν.

«Δεν θα πούμε τίποτα περί κατηγοριών. Υπάρχει ένα κράμα έμπειρων και νεαρών παιδιών και επειδή είμαστε σε μία ομάδα που πρέπει να είναι ψηλά, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να είμαστε στις ψηλότερες θέσεις» σχολίασε σχετικά, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιώργος Κοσμάτος. «Στόχος κάθε φορά είναι μία πολύ καλή πορεία και είμαστε από τις δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά και άλλες ομάδες είναι δυνατές. Αγωνιστικά, μετά από δύο «νεκρές χρονιές, οι αθλητές μας δεν σταμάτησαν να γυμνάζονται και ξεκινήσαμε και την προετοιμασία νωρίς. Οπότε είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και δεν έχουμε πτοηθεί τόσο πολύ όσο κάποιοι από τους αντιπάλους μας» ανέφερε επίσης.

Όσον αφορά τους παίκτες, ο Κώστας Σαριμπαλίδης, αφού τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού για το καλό του Αθλητισμού και του συνόλου της κοινωνίας, σημείωσε ότι: «Αγωνιστικά η ομάδα έχει ενισχυθεί αρκετά και στόχος είναι να ενισχυθούν και οι νεαρές ηλικίες. Καθημερινά στην προπόνηση βρίσκονται παιδιά που πήγαν πολύ καλά στο πρωτάθλημα των Εφήβων και ο στόχος είναι σχεδόν ίδιος με πέρυσι, με μείγμα έμπειρων και νέων παικτών».

Συγχρόνως, ο αρχηγός της ομάδας Σάκης Κουτίνας, όντας πλέον ο πιο παλιός παίκτης της Νίκης Βόλου και από τους πιο μεγάλους ηλικιακά, ευχήθηκε να πάνε όλα καλά φέτος, στεκόμενος και στο νεαρό της ηλικίας των περισσότερων καλαθοσφαιριστών. «Είναι απόφαση της διοίκησης να βασιστεί σε αρκετούς από αυτούς για το μέλλον τη Νίκης. Αυτό είναι το σωστό και θα βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε» τόνισε ο εμβληματικός πλέον αρχηγός των «κυανόλευκων», αναφερόμενος και στην ανάγκη παρουσίας του κόσμου στο γήπεδο. «Πρώτη φορά πέρυσι ένιωσα τέτοια παγωμάρα στο γήπεδο. Χρειαζόμαστε τον κόσμο στο πλευρό μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και ένα καλάθι από τον ιερέα!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.