Δοκιμάζει Μαξίμ Ταμπά o Περικλής Αμανατίδης

Τον Γάλλο εξτρέμ  Μαξίμ Ταμπά δοκίμασε για πρώτη φορά στην προπόνηση του Ολυμπιακού Βόλου την Τρίτη (4/9) ο Περικλής Αμανατίδης. Ο παίκτης, που αγωνίστηκε πέρσι στον Εορδαϊκό, θα μείνει στον Βόλο για κάποιες μέρες, για να σχηματίσουν οι ερυθρόλευκοι ολοκληρωμένη άποψη γι’ αυτόν και είναι πολύ πιθανόν να αγωνιστεί και στο φιλικό της Πέμπτης στην Αγριά με τον Θησέα. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής, που ξεκίνησε από την ακαδημία της Παρί Σεν Ζερμέν, έχοντας γεννηθεί στο Παρίσι, είχε στο πρώτο μισό του περσινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής οκτώ συμμετοχές και δύο γκολ με τη φανέλα του Εορδαϊκού, τις τρεις ως βασικός.

Ως γνωστόν, οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου, που μπορούν να αγωνιστούν στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής είναι οι Σερτζίνιο και ο Ζγκούρι, που θεωρούνται οι πιο βασικές επιλογές και είναι τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για την ενδεκάδα, έχοντας τη δυνατότητα να τοποθετηθούν και στις δύο πλευρές. Από κει και πέρα, διαθέσιμος είναι ο Φίλιππος Σκοπελίτης, που δοκιμάστηκε για πρώτη φορά ίσως και στην καριέρα του ως αμυντικός μέσος στο φιλικό με τον Ηρακλή, δείχνοντας ότι μπορεί να ανταποκριθεί και σ’ ένα νέο ρόλο-έκπληξη γι’ αυτόν, ενώ οι άλλοι δύο ποδοσφαιριστές από το ρόστερ, που λογίζονται για τις πτέρυγες δε μετέχουν στις προπονήσεις.

Ο ένας είναι ο Αντώνης Καμπλιώνης, που βρίσκεται στο στάδιο αποθεραπείας από μία θλάση τρίτου βαθμού, που αποκόμισε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Ελατοχώρι και τουλάχιστον έδωσε αισιόδοξα μηνύματα ότι μπορεί να επιστρέψει πιο γρήγορα από τον αρχικά εκτιμώμενο χρόνο απουσίας του των δυόμισι μηνών, και ο άλλος ο Πέτρος Διβανές. Ο Λαρισαίος χαφ, που αγωνίζεται με την ίδια άνεση στο δεξί άκρο όσο και στον άξονα, είναι στρατευμένος και υπηρετεί στην Κύπρο και θα χάσει το πρώτο μισό του πρωταθλήματος.  Μία ακόμη λύση είναι ο Ευθυμιάδης, όμως ο Περικλής Αμανατίδης τον έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής στον άξονα και κυρίως ως δεύτερο επιθετικό.

Βάσει όλων των παραπάνω στον Ολυμπιακό Βόλου αποφάσισαν να ψάξουν για μία ακόμη λύση για τους ακραίους επιθετικούς χαφ κι έτσι ο Γάλλος Μαξίμ Ταμπά δίνει από την Τρίτη το παρών στις προπονήσεις και η τεχνική ηγεσία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχει μία ευκαιρία να τον τεστάρει στο φιλικό της Πέμπτης στο γήπεδο της Αγριάς με τον νεοφώτιστο στη Γ’ Εθνική Θησέα, στον οποίον όλα δείχνουν ότι θα δοθεί δανεικός και ο 19χρονος αριστεροπόδαρος κεντρικός χαφ, Δημήτρης Ζάχος, που έκανε ντεμπούτο φέτος στη Γ’ Εθνική με τον Ολυμπιακό Βόλου, από τις υποδομές του οποίου προέρχεται.

Το φιλικό με την ομάδα του Θησέα έχει και τη λογική να συνηθίσουν οι παίκτες τις συνθήκες που θα συναντήσουν σε κάποια από τα γήπεδα της Γ’ Εθνικής, καθώς δεν είναι όλα τα γήπεδα σαν το Πανθεσσαλικό. Αυτό θα είναι το έβδομο ματς των ερυθρολεύκων στην προετοιμασία τους.

 

Ο Μαξίμ Ταμπά

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.