Νίκος Μπουντούρης: “Στόχος μία ακαδημία που θα ξεχωρίζει για το ήθος της και το ύφος της” (video)

Παρουσιάστηκε και επισήμως ως υπεύθυνος των ακαδημιών του μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου

«Στόχος να δημιουργήσουμε μία ακαδημία όπου θα ξεχωρίζει για το ήθος της και το ύφος της και όχι μόνο από τη φανέλα της, που ούτως ή άλλως είναι ιστορική η φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου», τόνισε μεταξύ άλλων στην παρουσίασή του ο νέος προπονητής των ακαδημιών μπάσκετ και παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού Πειραιώς και του Παναθηναϊκού, Νίκος Μπουντούρης, κατά την παρουσίασή του σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο Ερασιτέχνης. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Νίκος Τσεκούρας σημείωσε ότι οι επόμενες πέντε χρονιές (σ.σ. ο χρόνος διάρκειας της συνεργασίας) να είναι οι χρονιές του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ ο υπεύθυνος του τμήματος μπάσεκτ τόνισε ότι «Στόχος είναι η ομάδα μας να στελεχώνεται σε μερικά χρόνια από δικά μας παιδιά και να μην απαιτείται μεταγραφική ενίσχυση». Άμεσοι συνεργάτες του Νίκου Μπουντούρη στην προσπάθεια αυτή θα είναι ο Αντώνης Μυριντζής και Λάμπρος Πρέκας.

Νίκος Τσεκούρας: Είναι μία μεγάλη μέρα που υποδεχόμαστε τον Νίκο Μπουντούρη, ο οποίος είναι ένα παιδί δικό μας, γέννημα-θρέμμα του Ολυμπιακού Βόλου. Ήρθε στην πόλη του, στην ομάδα της καρδιάς του, να κάνει ακόμα ένα μεγάλο έργο, να γαλουχήσει και να μεγαλώσει παιδιά -τις νέες γενιές- στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Βόλου στο μπάσκετ. Η Διοίκηση του Ερασιτέχνη τον καλωσορίζει του εύχεται καλή επιτυχία και δηλώνουμε ότι θα βρει συμπαραστάτη όλα τα μέλη του Ερασιτέχνη αλλά και φίλων του μπάσκετ. Νίκο σε καλωσορίζω στον Ολυμπιακό, σου εύχομαι καλή επιτυχία, Υγεία, δύναμη κι όλα θα πάνε καλά. Το επόμενο διάστημα είναι οι χρονιές του Ολυμπιακού Βόλου στο μπάσκετ. Αυτός είναι ο στόχος, αυτό θα γίνει και πιστεύω στα επόμενα πέντε χρόνια- που είναι και η συμφωνία μας με τον Νίκο Μπουντούρη, θα γίνουν πολλά περισσότερα. Ο Ολυμπιακός Βόλου να αποκτήσει δυναμικό τμήμα μπάσκετ και στα αγόρια και στα κορίτσια. Να προχωρήσει και να αποκτήσει αυτή η πόλη, μια καλή ομάδα μπάσκετ με δικά της παιδιά. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σου Νίκο.

Νίκος Μπουντούρης: Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκινάω μία καινούρια προσπάθεια, είμαι πάντα σε εγρήγορση γιατί δεν βιάζομαι ούτε να ενθουσιαστώ ούτε να χαρώ, αλλά να βρίσκομαι σε τέτοιο επίπεδο ψυχολογίας, ώστε να είμαι έτοιμος για τη δουλειά. Όμως, τις δύο τελευταίες ημέρες που βρίσκομαι στον Βόλο, με πλησιάζουν άνθρωποι που μου δείχνουν τη χαρά τους που με βλέπουν εδώ κι αυτό με γεμίζει με δύναμη και περηφάνεια. Η αλήθεια είναι ότι λείπω πολλή καιρό από τον Βόλο, μεγάλωσα εδώ, μεγάλωσα στον Ολυμπιακό Βόλου και για μένα είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Πάντα σε όποιο γήπεδο κι αν έπαιζα, ακουγόταν το όνομα του Ολυμπιακού, μαζί με τη δική μου πορεία. Θεωρώ ότι το όνομά μου -χωρίς έπαρση να το πω- είναι συνυφασμένο με αυτό του Ολυμπιακού. Η αλήθεια είναι ότι κάποια οικογενειακά που αντιμετωπίζω τον τελευταίο καιρό, ήταν αυτά που με έβαλαν στη διαδικασία να σκεφτώ ότι πρέπει να γυρίσω στον Βόλο. Έχω ένα μεγάλο κύκλο εργασιών στην Αθήνα, με ενασχόληση πάνω στα αναπτυξιακά τμήματα, σε ομάδες, σε καμπ και τουρνουά και μέσα από την προτροπή στενών συνεργατών, όπως του Αντώνη Μυριντζή, του Λάμπρου Πρέκα, του Νίκου Ρούμπου που με είχε επισκεφθεί στην Αθήνα, είναι άνθρωποι που έχουμε μεγαλώσει μαζί και με βάλανε στη σκέψη αλλά και μου δείξανε το δρόμο ότι μπορώ να ασχοληθώ με τις ακαδημίες του Ολυμπιακού Βόλου. Είδα ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα, που έχουν όραμα. Στη συνάντηση που κάναμε, συμφωνήσαμε ότι πρέπει να φτιάξουμε τη βάση, δηλαδή τα παιδιά όπου αυτά θα ανεβαίνουν και θα στελεχώνουν την ανδρική ομάδα και την αντίστοιχη γυναικεία και να είμαστε περήφανοι για παιδιά μας. Είμαι επαγγελματίας και επαγγελματικά θα λειτουργήσω, όμως όταν ο επαγγελματισμός παντρεύεται με το συναίσθημα, είναι ό,τι πιο όμορφο. Ξέρω ότι στο Βόλο γίνεται καλή δουλειά στις ακαδημίες κι έρχομαι να προσθέσω τη δική μου δουλειά και να συνεργαστούμε όλοι μαζί για το καλό της πόλης. Έχουμε πολλά σχέδια και το πρώτο είναι ότι θα βρισκόμαστε πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο, με επίκεντρο το παιδί, πώς θα μπορέσουμε να το εμπνεύσουμε για να γίνει αθλητής, έχοντας δύο ιδιότητες, μαθητής και αθλητής.
Θέλω να ευχαριστώ τους ανθρώπους του Ολυμπιακού Βόλου. Τα λόγια του Προέδρου στη συνάντηση που δώσαμε τα χέρια με έκαναν να καταλάβω πόσο πολύ με θέλει εδώ. Να ευχαριστήσω τους άμεσους συνεργάτες μου, τον Αντώνη Μυριντζή και Λάμπρο Πρέκα που θα είμαστε μαζί, θα λειτουργήσουμε υπό τις καλύτερες συνθήκες.
Να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα υπάρξει κάποια εμπλοκή δική μου με το αντρικό τμήμα. Βέβαια, έμμεσα, στη διάρκεια του χρόνου, θα υπάρξει, μιας και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε παιδιά στο αντρικό τμήμα. Ξεκινάμε από τη βάση, αφού αυτή είναι που θα στηρίξει το οποιοδήποτε οικοδόμημα. Ποτέ δεν αποκλείω κάποια επέκταση συνεργασίας, αλλά αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία.

Η πορεία του Νίκου Μπουντούρη
Άφησα στους συνεργάτες μου μία ακαδημία που λειτουργούσε για δέκα χρόνια με 300 παιδιά, τον Γυμναστικό Σύλλογο Βριλλησίων, όπου θεωρείται σήμερα από τις κορυφαίες ακαδημίες της Αθήνας. Συνεργάζομαι με δύο ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Αθήνας, ενώ διοργανώνω κάθε καλοκαίρι ένα μπασκετικό καμπ, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, όπου συμμετέχουν γύρω στα 400 παιδιά. Συνεργάζομαι με πιστοποιημένους σκάουτερς του NCAA, γύρω στα έξι χρόνια κι έχουμε βοηθήσει αρκετά παιδιά να πάρουν αθλητικές υποτροφίες και να σπουδάσουν δωρεάν σε αμερικάνικα πανεπιστήμια. Αρκετοί αθλητές που αγωνίζονται στην Α1 έχουν περάσει απ’ αυτό το πρόγραμμα και είναι κάτι που θα το συνεχίσουμε και θα το εφαρμόσουμε και στην περιοχή μας. Ο Βόλος και η Θεσσαλία έχουν αρκετά παιδιά που μπορούν να βρουν μία διέξοδο προς τις ΗΠΑ και να σπουδάσουν δωρεάν. Έχω ασχοληθεί και θα ήθελα να ασχοληθώ σιγά-σιγά με παιδιά που έχουν ειδικές ανάγκες και το μπάσκετ τους προσφέρει διέξοδο χαράς.
Πιστεύω, λοιπόν, ότι κάτι πολύ όμορφο μπορεί να γίνει στον Βόλο. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχουμε είναι δουλειά, μιας κι εγώ έχω συνηθίσει να δουλεύω όλη μέρα μέσα στο γήπεδο.

Για τους άμεσους συνεργάτες του: Με τον Αντώνη Μυριντζή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, μιας και τον είχα και προπονητή, ενώ με τον Λάμπρο Πρέκα έχουμε μεγαλώσει μαζί και συνεργαζόμαστε σε πολλά πράγματα τα τελευταία δέκα χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει τον τρόπο που δουλεύω, ξέρει τους ρυθμούς μου και τη νοοτροπία μου κι αυτό σίγουρα θα βοηθήσει. Ο Αντώνης Μυριντζής έχει προσφέρει στο θεσσαλικό μπάσκετ απ’ όλα τα πόστα, τόσο στον Ολυμπιακό Βόλου όσο και σε επίπεδο Α1, μιας και τον είχα συναντήσει ως αντίπαλο προπονητή. Οι εικόνες και η εμπειρία που έχει στον τρόπο διαχείρισης αθλητών είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Επίσης, βρισκόμαστε υπό την ίδια στέγη με την Ελένη Παπαθανασίου, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, η οποία έχει ένα δικό της κομμάτι που είναι το γυναικείο μπάσκετ, το υπηρετεί χρόνια κι είναι φημισμένη η δουλειά της όχι μόνο στον Βόλο, αλλά και πανελληνίως.
Χωρίς να βάζω συναίσθημα και υπέρμετρο ενθουσιασμό, όλα τα συστατικά που βρήκα στον Ολυμπιακό Βόλου, νομίζω ότι είναι θετικά, μιας και έχω μεγάλη εμπειρία από ακαδημίες. Κάθε μέρα ψάχνω για κάτι αρνητικό, αλλά δεν βρίσκω. Εύχομαι όλη η πόλη να αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή, όπως και όλες που γίνονται από άλλους στο μπάσκετ. Έρχομαι ταπεινός, να δουλέψω στο γήπεδο και η δουλειά να αποδώσει.

Στόχοι της ακαδημίας: Καλύτερα να μην μιλήσουμε για ποσότητα, αλλά για ποιότητα. Εγώ θέλω όταν θα βλέπουν ένα παίκτη μου ή μία ομάδα μου, να αναγνωρίζουν την ομάδα όχι μόνο από τη φανέλα –την ιστορική φανέλα έτσι κι αλλιώς του Ολυμπιακού Βόλου- αλλά κι από τη στάση του κάθε παιδιού, πώς συμπεριφέρεται μέσα στο γήπεδο, από το ήθος και το ύφος του. Αυτός είναι ο στόχος μου.

Ν. Ρούμπος: Να στηριζόμαστε σε δικά μας παιδιά
«Να φθάσουμε στο σημείο να αγωνίζεται ο Ολυμπιακός Βόλου με δικά του παιδιά, από τις ακαδημίες του και να μη χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος του μπασκετικού τμήματος, Νίκος Ρούμπος. Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:
«Έχουμε πληθώρα συναισθημάτων με την υποδοχή του Νίκου Μπουντούρη. Ουσιαστικά κλείνει ο κύκλος μιας υποχρέωσης που ανέλαβε μία ομάδα –κατά βάση φίλων και παλιών συμπαικτών- πριν από τέσσερα χρόνια να οργανώσει και να διευθύνει την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς και τις ακαδημίες αγοριών. Στα χρόνια αυτά μεσολάβησαν οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, οι οποίες αποτέλεσαν μεγάλο τροχοπέδη στην υλοποίηση. Το κομμάτι των ακαδημιών είναι πάρα πολύ ευαίσθητο, το οποίο συνδυάζει τον αθλητισμό, την παιδαγωγική και μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο. Κάπως έτσι είδαμε ότι δεν μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε στη μορφή που θα έπρεπε κι έτσι οφείλαμε να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτύσσονταν και το πρόσωπο που θα είχε τη γνώση και την αναγνωρισιμότητα όπου θα μπορούσε να αναλάβει το εγχείρημα και να το αναπτύξει στο μέγιστο ρυθμό. Υπήρξε η έμπνευση να αναζητήσουμε έναν άνθρωπο που θα σχετίζεται με το Σύλλογο, έχει την αναγνωρισημότητα και την προσωπικότητα κι έχει δώσει δείγματα αποτελεσματικότητας. Πάνω εκεί λοιπόν, η σκέψη μας οδηγήθηκε στον Νίκο Μπουντούρη, ένα παιδί που προέρχεται από τον Ολυμπιακό, με λαμπρή καριέρα και γνωρίζει –έχει το know how- τον τρόπο που μπορείς να αναπτύξεις ακαδημίες. Θεωρούμε ότι είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στον μπασκετικό Ολυμπιακό Βόλου. Είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα. Εμείς επιπλέον θα πρέπει να διασφαλίσουμε την προστασία αυτού του εγχειρήματος και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που απαιτούνται. Θέλουμε η προσπάθεια αυτή να αφήσει ένα πολύ καλό αποτύπωμα στην πόλη του Βόλου, να οδηγήσει στην «παραγωγή» νέων παικτών και στον εμπλουτισμό του Ολυμπιακού με ταλέντα και σιγά-σιγά να φθάσει η ομάδα στο επίπεδο να μην χρειάζεται μεταγραφική ενίσχυση και να αγωνίζεται με παιδιά που προέρχονται από τη δική της ακαδημία».

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.