Κουσκούνη στο «Magnesiasports»: «4 χρόνια τώρα ο Βόλος 2004 πάλευε για την άνοδο»!

Πανηγυρίζουν την επιστροφή στην Α' Εθνική οι Βολιώτισσες ποδοσφαιρίστριες

Από το 2018 και έχοντας κλείσει τότε τον πρώτο κύκλο του στην Α’ Εθνική, ο Βόλος 2004 έψαχνε και πάλι τον δρόμο για την επιστροφή στην πρώτη κατηγορία του ποδοσφαίρου Γυναικών. Χρειάστηκαν 4 χρόνια για να το καταφέρει αυτό, αφού μεσολάβησαν και δύο χρονιές με πανδημία, ωστόσο μέσα στην Ευκαρπία και στο παιχνίδι της χρονιάς, όπως είχε χαρακτηριστεί, οι παίκτριες της Έλενας Κουσκούνη έκαναν ακόμη και κάτι παραπάνω από αυτό που χρειαζόταν απέναντι στο σύνολο των Λεόντων, επικρατώντας 3-2!

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Έχοντας ανασυντάξει τις ψυχικές μετά το δυνατό παιχνίδι αλλά και τις σωματικές δυνάμεις της, μετά το ολονύχτιο γλέντι για την άνοδο, η προπονήτρια του Βόλος 2004 Έλενα Κουσκούνη μίλησε στο «Magnesiasports» για την επιτυχία της επιστροφής στην Α’ Εθνική, τονίζοντας ότι η επόμενη χρονιά θα είναι τελείως διαφορετική και ότι ο στόχος θα είναι η επίτευξη της παραμονής.

«Είμαστε καταενθουσιασμένες. Πετύχαμε τον στόχο μας για τον οποίο παλεύαμε και δουλεύαμε τέσσερα χρόνια τώρα. Είναι ιστορική στιγμή για εμάς και όλα τα μέλη μας είναι… τρελαμένα! Δεν ξέρω αν έχουν συνειδητοποιήσει τη σημαντικότητα του γεγονότος αλλά επικρατεί ενθουσιασμός στην ομάδα. Εγώ πάντως είναι περήφανη για τις παίκτριές μου» ανέφερε αρχικά η Έλενα Κουσκούνη.

Η επόμενη χρονιά στην Α’ Εθνική θα είναι τελείως διαφορετική όπως παραδέχεται η τεχνικός του Βόλος 2004. «Είναι λίγο νωρίς θα πει κανείς, αλλά έχουμε ήδη κάποια πλάνα και έχουμε ξεκινήσει τις συζητήσεις με κάποιες παίκτριες, με προτεραιότητα βέβαια στις αθλήτριές μας, που έφεραν και την άνοδο. Θέλουμε να δούμε πώς θα συνεχίσουμε, γιατί κάποιες για παράδειγμα σε φάση πανελληνίων εξετάσεων στο σχολείο και κάποιες είναι φοιτήτριες. Πρώτα θα μιλήσουμε με αυτές και στη συνέχεια θα δούμε πώς μπορούν να καλυφθούν κάποιες θέσεις και κάποια κενά στο ρόστερ μας. Εννοείται ότι η Α’ Εθνική έχει περισσότερες απαιτήσεις οπότε πρέπει να δούμε αν μπορούμε να ενισχυθούμε σε κάποιες θέσεις για να πετύχουμε την παραμονή. Από την πλευρά μου πρώτος στόχος τη νέα χρονιά θα είναι η επίτευξη της παραμονής και όχι κάτι πιο… τρελό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οπότε και η διοίκηση καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κινηθεί αναλόγως…

Εξαιρετική πορεία με μία μόλις ήττα

Η πρωτιά για τον Βόλος 2004 πάντως δεν ήρθε τυχαία, με τους αριθμούς να δείχνουν ότι δικαίως το σύνολο της Έλενας Κουσκούνη έφτασε στην κατάκτηση της κορυφής στον 1ο όμιλο.

Ο Βόλος 2004 συγκέντρωσε 45 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τους Λέοντες και 14 περισσότερους από τον τρίτο στην τελική βαθμολογική κατάταξη Κιλκισιακό! Οι Βολιώτισσες είχαν την καλύτερη παράλληλα επίθεση στον όμιλο, πετυχαίνοντας 54 τέρματα, δύο περισσότερα από τον ΑΟ Λέοντες. Ωστόσο είναι μόλις η πέμπτη καλύτερη επίθεση στη Β’ κατηγορία, αφού οι Νέες του Ατρομήτου (2ος όμιλος) έχουν πετύχει 89(!), ο ΑΟ Χανιά (3ος όμιλος) 60, και από τον 4ο όμιλο η Αθηναϊκή 57 και ο Τριαντών Ιαλύσου 55. Στον 1ο όμιλο έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα, καθώς δέχθηκαν οκτώ τέρματα ενώ οι Λέοντες μόλις έξι.

Συνολικά, το βολιώτικο σύνολο ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 15 νίκες και μόλις μία ήττα, χωρίς να έχει καμία ισοπαλία! Η τελική βαθμολογία εξάλλου στον 1ο όμιλο έχει ως εξής:

  1. Βόλος 2004 45
  2. ΑΟ Λέοντες 40
  3. Κιλκισιακός 31
  4. Ροδόπη 87 29
  5. Σειρήνα 22
  6. Πανσερραϊκή 18
  7. Βασίλισσα Θράκης 15
  8. Νεφέλες 12
  9. Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας 0

Στην Α’ Εθνική μαζί με τον Βόλος 2004 προβιβάζονται ως πρώτες στους υπόλοιπους ομίλους οι Νέες Ατρομήτου 2018, ο Λεοντικός Κηφισιάς και ο Τριαντών Ιαλύσου. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η νέα χρονιά θα έχει στο πρόγραμμα του Βόλος 2004 πολλά θεσσαλικά ντέρμπι! Συγκεκριμένα κάθε νομός της Θεσσαλίας θα έχει εκπρόσωπο στην κατηγορία (με τα μέχρι στιγμής δεδομένα), αφού οι Βολιώτισσες θα βρουν εκεί την ΑΕ Λάρισας, τον ΑΟ Τρίκαλα 2011 και τις Ελπίδες Καρδίτσας!

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.