Με την ψυχή στο στόμα και με δέκα παίκτες η Νίκη, 2-0 τον Θεσπρωτό

Έχασαν πέναλτι οι φιλοξενούμενοι στο 79’

Αν και είχε τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκειά του, η Νίκη Βόλου τα χρειάστηκε απέναντι στον Θεσπρωτό, έστω και αν κέρδισε 2-0, αφού και με παίκτη λιγότερο τελείωσε την αναμέτρηση, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν και πέναλτι…

Σκόρερ για τη Νίκη Βόλου ήταν οι Μιράντα και Τζιώρας, με τον Θεσπρωτό στο 79’ να εκμεταλλεύεται το λάθος του Μπρούνο Μορέιρα που κράτησε περισσότερο απ όσο έπρεπε την μπάλα και να κερδίζει πέναλτι και την αποβολή του Κάσσου που αναγκάστηκε με τα χέρια να διώξει την μπάλα σχεδόν πάνω στη γραμμή. Ωστόσο ο Μπίκας αστόχησε με τη Νίκη να κρατάει το 1-0 σε εκείνο το σημείο και να έρχεται και το γκολ του Τζιώρα στο τέλος για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Δεν ήταν αποτελεσματική…

Η Νίκη Βόλου ξεκίνησε πολύ δυναμικά, και μόλις στο 6ο λεπτό ο Τοπαλίδης έκανε τη σέντρα για τον Τσουκαλά, που έπιασε τη σκαστή κεφαλιά αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, καταλήγοντας άουτ. Από την άλλη, στο 10’ ο Σιαφά έκανε ένα σουτ για να μπλοκάρει όμως εύκολα ο Τσιμόπουλος.

Στο 14΄πάλι ήταν η σειρά του Θεσπρωτού για ν’ απειλήσει, με τον Δρίτσα να βγαίνει δεξιά και να κάνει το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε στον Δημητρίου για να καταλήξει κόρνερ. Επίσης στο 20’ ο Τσουκαλάς και πάλι έκανε την κεφαλιά απέναντι στον Τσιμόπουλο, δίνοντας στην μπάλα μία ψηλοκρεμαστή τροχιά, η οποία κατέληξε άουτ.

Η Νίκη Βόλου συνέχισε να έχει μία φλύαρη υπεροχή αλλά το γκολ δεν ερχόταν, έστω και αν στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους η μπάλα ήταν μπροστά από το κέντρο και προς την εστία του Θεσπρωτού. Μετά το 30’ ωστόσο η ουσιαστική ευκαιρία ήρθε μόνο στο 42’ με το γύρισμα του Ροχάνο και τον Σιαφά να κάνει την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Το 0-0 ήταν λοιπόν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, με τη Νίκη να καλείται να είναι πιο αποτελεσματική.

Παραλίγο μεγάλη ζημιά

Από την έναρξη του δευτέρου μέρους άρχισε να φαίνεται πάντως ότι η Νίκη Βόλου είχε θέμα με τη μεταβίβαση της μπάλας από το κέντρο στη γραμμή κρούσης…

Πάντως, στο 53΄ ο Ροχάνο από πάσα του Γαβριηλίδη βρέθηκε απέναντι στον Τσιμόπουλου, με την μπάλα να φεύγει ψηλά μεν, αλλά και τον τερματοφύλακα του θεσπρωτού να βρίσκει το πόδι του παίκτη της Νίκης με το χέρι. Ωστόσο ο διαιτητής δεν είδε πέναλτι και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα Σιαφά και Μιράντα σούταραν διαδοχικά αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα, ενώ στο 62’ μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Μιράντα, ο Ανδρέου σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα βρήκε πάλι σε σώματα και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς του Θεσπρωτού. Το σουτ δοκίμασε και ο Τοπαλίδης στο 63’ αλλά ο Τσιμόπουλος σταμάτησε την πορεία της μπάλας, μπλοκάροντάς την.

Όμως το γκολ ήρθε σε ανύποπτη στιγμή για τη Νίκη και συγκεκριμένα στο 66’, με το 1-0 να γίνεται από τον Μιράντα! Ο Κάσσος ήταν αυτός που έβγαλε την μπαλιά από δεξιά, ο παίκτης από την Ισημερινή Γουινέα κράτησε την μπάλα και ήλεγξε την κίνησή της για να σουτάρει και να τη στείλει στα δίχτυα του Τσιμόπουλου!

Στο 79’ όμως πήγε να γίνει μία τεράστια ζημιά σε βάρος της Νίκης, που έμεινε και με 10 παίκτες σε εκείνο το σημείο αντί να διώξει, ο Μπρούνο Μορέιρα κράτησε την μπάλα μέσα στην περιοχή του Μπάγιτς, ο Θεσπρωτός πίεσε, ο Ανδρέου στη συνέχεια προσπάθησε να διώξει και παίκτης του Θεσπρωτού σούταρε, με τον Κάσσο ν’ αναγκάζεται να διώξει με τα χέρια σχεδόν πάνω στη γραμμή. Πέναλτι και αποβολή λοιπόν σε βάρος της Νίκης Βόλου, με τον Μπίκα να αναλαμβάνει την εκτέλεση, αλλά η μπάλα έκανε το χατίρι στους «κυανόλευκους» και να καταλήγει άουτ…

Στο 88’ πάλι, ο Μπίκας έκανε το γυριστό σουτ για να διαμαρτυρηθεί ο Θεσπρωτός για χέρι του Λογαρά, αλλά ο διαιτητής έδειξε και πάλι να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 91’ πάλι ο Γραβριηλίδης βρέθηκε μόνος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα μετά από μπαλιά του Τζιώρα, αλλά τον είδε να αποκρούει την προσπάθειά του, ενώ στο 92’ ο Θεσπρωτός κέρδισε κόρνερ χωρίς όμως (παρά την πίεση που άσκησαν οι παίκτες του) να προκύπτει κάτι παραπάνω για τους φιλοξενούμενους.

Από εκεί και πέρα στο 93’ η Νίκη πέτυχε το 2-0. Ο Μιράντα έβγαλε την πάσα στον Γαβριηλίδη και αυτός γύρισε στον Τζιώρα, που από κοντά πέτυχε το γκολ. Κατευθείαν με τη σέντρα ο διαιτητής Ξηρογιάννης σφύριξε τη λήξη, με τους «κυανόλευκους» να κρατούν το θετικό αποτέλεσμα για πέμπτο σερί παιχνίδι, αλλά να καλείται να είναι πιο προσεκτική στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Νίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Μπάγιτς, Τοπαλίδης, Δημητρίου, Ανδρέου, Κάσσος, Τσουκαλάς (83’ Λογαράς), Γαβριηλίδης, Κυριακίδης (46’ Παναγιωτίδης), Σιαφά (83’ Τζιώρας), Μιράντα, Ροχάνο (69’ Μπρούνο Μορέιρα).

Θεσπρωτός (Τζίνης): Τσιμόπουλος, Βασιλάκης, Γώγος, Ρίζος, Τρομπούκης (86’ Μαρτίνες), Μίγγος, Πανταζέλος (86’ Φάκκης), Χατζάκος (71’ Παππάς), Οικονομίκος (57’ Ρούσσης), Μπίκας, Δρίτσας.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.