Με το αριστερό η Νίκη, ήττα 58-62 από τα Trikala Basket

Στην πρεμιέρα της National League 1

Αν και σε αρκετά σημεία του αγώνα η Νίκη Βόλου είχε το προβάδισμα, τελικά ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις της στη φετινή National League 1, καθώς ηττήθηκε 58-62 από τα Trikala Basket, μετά από ένα νευρικό ματς με δραματική εξέλιξη στο τέλος…

Oι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη νευρικότητα και τα λάθη στο τελευταίο λεπτό, ενώ είχε προηγηθεί ένα σερί τους 0-9, για να καλύψουν τη διαφορά που είχε η Νίκη, την οποία έφτανε στους 4-5 πόντους αλλά δεν μπορούσε να κρατήσει.

Πρώτος σκόρερ για τους «κυανόλευκους» ήταν ο Σάκης Κουτίνας με 24 πόντους, ενώ ο Αναγνωστόπουλος με 15 και δύο κρίσιμα καλάθια στο τέλος, ήταν ο πρώτος στη σχετική λίστα των φιλοξενούμενων.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Αστοχία και νευρικότητα

Με μισή ώρα περίπου καθυστέρηση ξεκίνησε το παιχνίδι, καθώς κάποιο θέμα υπήρχε με το ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα, με τις δύο ομάδες να εμφανίζονται  νευρικές και άστοχες στην αρχή, αλλά οι «κυανόλευκοι» έβγαλαν περισσότερη ενέργεια στη συνέχεια.

Σ’ αυτό συνετέλεσε και το πάθος του Κωστούλα σε ορισμένες φάσεις, αλλά και οι πόντοι του Κουτίνα, δίνοντας προβάδισμα 15-10 στη Νίκη, ωστόσο οι Βαβάτσικος και Αναγνωστόπουλος απάντησαν από πλευράς φιλοξενούμενων, για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 18-15.

Όχι ότι το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πιο παραγωγικό. Η νευρικότητα συνεχίστηκε, όπως και η αστοχία, σίγουρα δεν έλειψε όμως το πάθος και από τις δύο πλευρές ειδικά στις προσπάθειες για ριμπάουντ. Όμως τα καλάθια έρχονταν με το σταγονόμετρο, με τη Νίκη να έχει ένα προβάδισμα επτά πόντων (23-16) , 5’55’’ πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, μέχρις ότου τα Τρίκαλα αντέδρασαν…

Οι Τσιαβές και Κολότσιος βρήκαν εύκολα καλάθια απέναντι στη Νίκη, με αποτέλεσμα να περάσουν μπροστά στο σκορ 25-27, 2’ πριν από το ημίχρονο. Ακολούθησαν 1/2 βολές από τον Τάσσο για τη Νίκη, ενώ ο Τσιαβές με δίποντο σημείωσε το 26-29 με το οποίο πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Κακές επιλογές στο τέλος…

Με καλάθια των Κουτίνα και Ιντό η Νίκη ανέκτησε στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους το προβάδισμα (30-29), με τον αρχηγό της Νίκης να δίνει και με τρίποντο στη συνέχεια «αέρα» τεσσάρων πόντων στην ομάδα του. Τα Τρίκαλα πλήρωσαν και την αστοχία τους σε εκείνο το σημείο, αλλά και κάποιες κακές άμυνες που επέτρεψαν στη Νίκη να έχει δεύτερες ευκαιρίες για πόντους, φτάνοντας στο 37-31 με καλάθι του Ιντό,5’18’’ πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου.

Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν παραδόθηκαν και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Νέση, έφτασαν ξανά τη διαφορά στο καλάθι (39-37) 3’03’’ πριν το τέλος του δεκαλέπτου, ενώ ο Πρέκας με τρίποντο έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσα (41-41). Στο τέλος, τα Τρίκαλα είχαν όπως φαινόταν την τελευταία επίθεση, και ενώ το σκορ ήταν 44-41, αλλά ο Τσιαβές χρεώθηκε με βήματα, ενώ στο 1,5’’ που απέμενε το σουτ που επιχείρησε ο Κουτίνας δεν βρήκε στόχο, με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει 44-42.

Όσο και να προσπαθούσε να κρατήσει μία διαφορά 4-5 πόντων η Νίκη, τόσο έβρισκε λύσεις η ομάδα των φιλοξενούμενων, και τελικά μετά από 3 λεπτά στην 4η περίοδο από το κατάφερε να πάρει και πάλι το προβάδισμα 49-50, με 2/2 βολές του Τσιαβέ. Ήταν και η αστοχία που έκανε και πάλι την εμφάνισή της και κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση και το σερί των Τρικάλων συνεχίστηκε και με τρίποντο του Βαβάτσικου έφτασε το 0-9 (49-55) 4’30’’ πριν το τέλος.

Ο Κωστούλας απάντησε με τον ίδιο τρόπο όμως και με 3/4 βολές ο Βρεττάς έκανε το σκορ 55-55. Ο Αναγνωστόπουλος απάντησε με δύο καλάθια και 1’04’’ πριν το τέλος έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στην ομάδα του (55-59), αλλά ο Κουτίνας με τρίποντο έδωσε το φιλί της ζωής στους «κυανόλευκους».

Ο Αναγνωστόπουλος με 1/2 βολές έκανε το σκορ 58-60, ενώ στην επίθεση της Νίκης και ενώ απέμεναν 30’’ για την ολοκλήρωση του αγώνα, η μπάλα έμεινε στα χέρια του Κουτίνα, που ζήτησε φάουλ, αλλά οι διαιτητές έδειξαν ότι ολοκληρώθηκε ο χρόνος της επίθεσης. Με 6,33’’ να απομένουν, η Νίκη δεν έκανε καλή άμυνα και κύλησε το ρολόι, οπότε το φάουλ του Κουτίνα στον Κολότσιο έγινε αργοπορημένα…

Ο παίκτης των Τρικάλων είχε 2/2 βολές, κάνοντας το σκορ 58-62, και στο τέλος ένα σουτ του Κωστούλα απλά δεν βρήκε στόχο, για να λήξει έτσι το παιχνίδι με ήττα της Νίκης Βόλου…

Τα δεκάλεπτα:  18-15, 26-29, 44-42, 58-62

Νίκη Βόλου (Βλιώρας-Γκουγκουτούδης):  Ιντό 9, Μισαηλίδης,  Οικονομίδης 2, Βρεττάς 7,  Κωστούλας 5 (1), Βερτζάγιας, Κουτίνας 23 (4), Γυφτάκης, Τάσσος 6, Στύλας 2, Αμπάρης, Βλαχογιάννης 4.

Τrikala Basket (Φόρος):  Πρεμέτης, Αργυρούλης, Κολότσιος 7, Τσιαβές 9, Γεωργάκης, Μοιραλιώτης, Πρέκας 3 (1), Μπουργάνος 2, Γουάμπα 8, Αναγνωστόπουλος  15, Βαβάτσικος 10 (1), Νέσης 8 (1).

Αποτελέσματα (1η)

Πανελλήνιος-ΝΕΟ Ληξουρίου 84-83 παρ. (75-75 κ.α.)

Βίκος Ιωαννίνων-Εθνικός ΟΦΠΦ 70-66

Νίκη Βόλου-Τρίκαλα Basket 58-62

Νήαρ Ηστ-Εθνικός Λιβαδειάς 57-51

Αίολος Αγυιάς- Γ.Σ Σοφάδων 91-82

Ρεπό: Πρωτέας Γρεβενών

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.