Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει σήμερα ραντεβού με την ιστορία!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αγωνίζεται τη Δευτέρα (2/8, 11:00) στον τελικό των κρίκων, με στόχο το χρυσό μετάλλιο κι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα που δεν έχει πετύχει κανείς σχεδόν μισό αιώνα.

Ο «άρχοντας των κρίκων» προκρίθηκε στον τελικό με την υψηλότερη βαθμολογία (15,333 β.) κι έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος είναι φτιαγμένος για να καταρρίπτει ρεκόρ, καλείται να να διατηρήσει τον Ολυμπιακό τίτλο που κατέκτησε στο Ρίο. Σε περίπτωση που τα καταφέρει θα γίνει ένας τους πολυνίκεις στην Ολυμπιακή Ιστορία του αγωνίσματος, αλλά και ο μοναδικός με δύο διαδοχικά χρυσά μετάλλια έπειτα από το 1972!

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα επιδιώξει να βάλει το όνομα του δίπλα σε δύο «θρύλους»! Ο λόγος για τον Αλμπέρτ Αζαριάν και τον και τον Ακινόρι Νακαγιάμα, οι οποίοι είναι οι μοναδικοί που έχουν κερδίσει «back-to-back» τον τίτλο στους κρίκους σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Αρμένιος το είχε πράξει εκπροσωπώντας την Σοβιετική Ένωση το 1956 και το 1960, ενώ ο Ιάπωνας είχε θριαμβεύσει στο 1968 και του 1972.

Για να αντιληφθεί κάποιος το σπουδαίο επίτευγμα που κυνηγάει ο Έλληνας πρωταθλητής, αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι τα τελευταία 40 χρόνια μόλις τέσσερις αθλητές, σε διαφορετικά ατομικά αγωνίσματα της ενόργανης ανδρών, υπερασπίστηκαν με επιτυχία τον Ολυμπιακό τίτλο τους: Ο Ισπανός Χερβάσιο Ντεφέρ στο άλμα (Ολυμπιονίκης 2000 και 2004), ο Κινέζος Κάι Ζόου στις ασκήσεις εδάφους (2008 και 2012), ο Ιάπωνας «Βασιλιάς» Κόχεϊ Ουτσιμούρα στο σύνθετο ατομικό (2012 και 2016) κι ο Βρετανός, Μαξ Γουίτλοκ στον πλάγιο ίππο (2016 και 2020).

Ο Γουίτλοκ είναι μαζί με τον Πετρούνια οι μοναδικοί «χρυσοί» του Ρίο που δίνουν το «παρών» στο Τόκιο. Ο Βρετανός μπήκε σε αυτό το «κλαμπ» των εκλεκτών την Κυριακή (1/8) κι όλοι ευελπιστούμε να τον ακολουθήσει σήμερα (2/8) κι ο «άρχοντας των κρίκων».

Ο τελικός των κρίκων είναι προγραμματισμένος για τις 11 το πρωί ώρα Ελλάδας και βάσει κλήρωσης ο Λευτέρης Πετρούνιας θα εκτελέσει το πρόγραμμά του 7ος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ.

Αντίπαλοί του Έλληνα πρωταθλητή θα είναι, κατά σειρά εμφάνισης στον τελικό, ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ζανέτι (5ος με 14,900 β. στον προκριματικό), ο Κινέζος Χάο Γιόου (8ος με 14,800 β.), ο Κινέζος Γιανγκ Λιου (2ος με 15,300 β.), ο Ρώσος Ντενίς Αμπλιαζίν (7ος με 14,800 β.), ο Τούρκος Ιμπραΐμ Τσολάκ (4ος με 14,933 β.), ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (3ος με 15,066 β.) και ο Τούρκος Αντέμ Ασίλ (6ος με 14,800 β.), ο οποίος θα ανεβεί στους κρίκους τελευταίος, αμέσως μετά τον Πετρούνια.

Κύριος -αν όχι μοναδικός- ανταγωνιστής του θα είναι ο Κινέζος Γιανγκ Λιου, ωστόσο ο Έλληνας πρωταθλητής, που παραμένει αήττητος από το ξεκίνημα του 2020, γνωρίζει ότι η δική του απόδοση θα καθορίσει πιθανότατα την έκβαση του τελικού.

Έτοιμος για την εμφάνιση της ζωής του
Ο Πετρούνιας πέρασε από πολλά εμπόδια μέχρι να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνας, κάνοντας την τέλεια προσπάθεια στη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, όπως ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τον τελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα.

Πλέον, είναι αποφασισμένος να πραγματοποιήσει την εμφάνιση της ζωής του και να φέρει ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα! Αυτό, άλλωστε, τόνισε κι ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, ο οποίος δήλωσε ότι: «ο Λευτέρης έχει κρατήσει για τον τελικό το καλύτερο πρόγραμμα της ζωής του. Έτσι το έχει “κλειδώσει” στον εγκέφαλό του».

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μέσω ανάρτησης του στα social medial, επεσήμανε ότι «θα προσπαθήσω να κάνω για ακόμη μια φορά ότι ονειρευόμουν. Να κερδίσω!».

Αναλυτικά, όσα έγραψε: «Ένα μεγάλο ταξίδι λοιπόν φτάνει στο τέλος του αύριο το πρωί. Είμαι ευλογημένος που έχω φτάσει ως εδώ με όλες τις δυσκολίες που είχα στο δρόμο μου , όμως αυτή είναι η ομορφιά του Πρωταθλητισμού. Γεμάτος ψυχικά γιατί εχω την καλύτερη ομάδα γύρω μου, αύριο θα προσπαθήσω να κάνω για ακόμη μια φορά ότι ονειρευόμουν. Να κερδίσω! Μείνετε συντονισμένοι στις 11:00 ώρα Ελλάδας και πάμε να κυνηγήσουμε το όνειρο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.