Οι σύλλογοι που έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους στο Μητρώο της ΓΓΑ

Αυγενάκης: «Δεν υπάρχει τιμωρητική διάθεση για τα σωματεία»

Για αναστολή για ένα χρόνο της αυτοδίκαιης διαγραφής, από τα Μητρώα μελών των αθλητικών ενώσεων και των ομοσπονδιών, όσων ερασιτεχνικών σωματείων δεν θα έχουν εγγραφεί στο Μητρώο του Υφυπουργείου Αθλητισμού έως και τις 31/7/2022 κάνει λόγο ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς ψηφίστηκε στη Βουλή η παράταση μέχρι και τον Ιούλιο του 2023, σημειώνοντας πάντως ότι δεν υπάρχει τιμωρητική διάθεση απέναντι σε κανένα σωματείο.

«Με την προτεινόμενη ρύθμιση, λοιπόν, διευκολύνουμε τα σωματεία, που έχουν απομείνει προς εγγραφή και τους παρέχουμε επιπλέον χρόνο για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, χωρίς όμως να αδικούμε και τους νοικοκύρηδες, την συντριπτική πλειονότητα που έσπευσε να τακτοποιηθεί και να είναι νόμιμη» αναφέρει ο υφυπουργός Αθλητισμού, ενώ επισημαίνει ότι ο επιπλέον χρόνος δεν αφορά ούτε στο δικαίωμα χρήσης εθνικών ή δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, ούτε στο δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες. «Αυτά τα δικαιώματα παύουν από την 1η Αυγούστου. Αφορά μόνο στη μη αυτοδίκαιη διαγραφή τους από τα μητρώα μελών των οικείων ενώσεων ή των ομοσπονδιών για ένα ακόμα έτος» σημειώνει και τονίζει ότι στόχος είναι να μπορέσουν όλα τα ενεργά ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας να εγγραφούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, ώστε στη συνέχεια να απολαμβάνουν όλες τις παροχές της Πολιτείας.

«Δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση απέναντι σε κανένα σωματείο. Αγκαλιάζουμε όλη την αθλητική οικογένεια. Διευκολύνουμε εκείνα τα λίγα αθλητικά σωματεία, που έχουν απομείνει, ώστε να αποκτήσουν ειδική αθλητική αναγνώριση και να εγγραφούν στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, παρατείνοντας ως τις 31 Ιουλίου 2023, την προβλεπόμενη κύρωση της αυτοδίκαιης διαγραφής τους από τα Μητρώα μελών των οικείων ενώσεων ή των ομοσπονδιών» είναι επίσης το σχόλιο του υφυπουργού Αθλητισμού, βλέποντας ο ίδιος μεγάλη ανταπόκριση από τους συλλόγους, αλλά οι αριθμοί στη Μαγνησία, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την επικαιροποίηση των στοιχείων για το 2022 να μην είναι και τόσο καλοί.

101 σωματεία…

…Από ηπειρωτική Μαγνησία και Σποράδες εμφανίζονται μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής 15/07, ωστόσο μόλις 26 έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους για το 2022.

Οι δύο αριθμοί είναι μικροί. Σαφώς και η Μαγνησία έχει περισσότερα σωματεία από 101, σαφώς και είναι ελάχιστα αυτά που έχουν κάνει τις διαδικασίες για το 2022. Βέβαια, αν αποτύχει κάποιος σύλλογος να επικαιροποιήσει τα στοιχεία του για ένα έτος, καλείται να κάνει όλη τη διαδικασία από την αρχή…

Τα σωματεία που έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους για το 2022 μέχρι στιγμής είναι τα εξής:

Πήγασος Βόλου Καράτε

Αεραθλητική Ένωση Μαγνησίας Αερομοντελισμός

Υδάτινος Κόσμος              Κολύμβηση

Παλαιστικός Αθλητικός Όμιλος Βόλου    Πάλη

Σύλλ. Φίλων Πολ. Τεχνών και Αυτοάμυνας Αλμυρού        Καράτε-Σωματική Διάπλαση

ΟΦ Τζούντο Μαγνησίας Τζούντο

Νικόμαχος Βόλου TKD WTF

ΑΣ Ωρίων ΤKD ITF

AΣ Μαχητές       Ζίου-Ζίτσου

Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου     Σκοποβολή-Τοξοβολία

Νίκη Βόλου         Κολύμβηση-Υδατοσφαίριση-Πετοσφαίριση-Καλαθοσφαίριση-Ποδόσφαιρο-Κλασικός Αθλητισμός-Ποδηλασία-Τεχνική Κολύμβηση

Αιολικός              Καλαθοσφαίριση

Αγία Παρασκευή             Ποδόσφαιρο

Μαχητές Βόλου Κικ Μπόξινγκ

Άθλος Αγριάς    Ζατρίκιο Σκάκι-Αντιπτέριση

ΕΟΣ Βόλου          Χιονοδρομία-Αγωνιστική Αναρρίχηση

Ρήγας Φεραίος      Ποδόσφαιρο

Σκακιστικός Όμιλος Αλμυρού     Ζατρίκιο Σκάκι

Αετός Αγριάς     Καράτε

Δήμητρα Ευξεινούπολης              Ποδόσφαιρο

ΑΠΟΒ    Ποδόσφαιρο

Αργοναύτες Μαγνησίας Πυγμαχία

Αργοναύτες       ΟΣΕΚΑ-ΟΕΑμεΑ

Τεύκρος Μαγνησίας       Σκοποβολή

ΑΕΒ Διμηνίου    Ποδόσφαιρο-Καλαθοσφαίριση

Δάφνη Βόλου    Ποδόσφαιρο

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.