Παραλειπόμενα από το Ολυμπιακός-Νίκη

Μπορεί να μην έβρεχε, ωστόσο το κρύο ήταν κάτι παραπάνω από αισθητό στις κερκίδες του γηπέδου της Νεάπολης, με τον κόσμο που βρέθηκε εκεί να είναι κατάλληλα… εφοδιασμένος για τις καιρικές συνθήκες.

Στο πέταλο όπου φιλοξενούνται φίλαθλοι και οπαδοί των αντιπάλων βρέθηκαν οι κάτοχοι προσκλήσεων της Νίκης Βόλου, υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Στις 14:15 και υπό τους ήχους του ύμνου της ομάδας και με τον κόσμο να φωνάζει συνθήματα οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου βγήκαν για ζέσταμα στον αγωνιστικό χώρο.

Δύο λεπτά αργότερα πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο και οι παίκτες της Νίκης Βόλου, με τα συνθήματα εναντίον των «κυανόλευκων» να ακούγονται αμέσως από την πλευρά οργανωμένων και μη του Ολυμπιακού Βόλου.

Στη συνέχεια ακολούθησε το διαιτητικό τρίο, με τον Γ. Λάμπρου να είναι ο 1ος διαιτητής από την Ένωση Ευβοίας.

40 λεπτά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης η παρουσία κάποιων ατόμων αρκετά μακριά από το γήπεδο προκάλεσε αναστάτωση στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου, όμως άμεση ήταν και η παρουσία αστυνομικών στο σημείο.

20 λεπτά πριν από το πρώτο σφύριγμα εμφανίστηκαν και οι κάτοχοι προσκλήσεων από πλευράς Νίκης Βόλου, υπό τη συνοδεία μελών των ΜΑΤ, με τις λεκτικές αντεγκλήσεις και την ανταλλαγή συνθημάτων να μην λείπουν.

Στις 14:45 οι παίκτες και των δύο ομάδων επέστρεψαν στα αποδυτήρια για να προετοιμαστούν για την έναρξη του ντέρμπι.

Συνεχείς ήταν οι εκκλήσεις μέσω μικροφώνου από πλευράς ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου προς τους φίλους της ομάδας να την προστατεύσουν προκειμένου να μην συμβεί κάτι που θα μπορούσε να επιφέρει τιμωρία από τις ποδοσφαιρικές Αρχές.

Θερμή χειραψία είχαν πριν την έναρξη του αγώνα ο γιατρός της Νίκης Βόλου που υπηρέτησε από το ίδιο πόστο και τον Ολυμπιακό Βόλου, Γρηγόρης Μανούδης με το μέλος του τεχνικού επιτελείου των «ερυθρόλευκων» και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Ηλία Σολάκη.

Στα κάγκελα κοντά στους οπαδούς ήταν συνεχώς πριν την έναρξη του αγώνα ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος προκειμένου να… νουθετεί τους πιο θερμόαιμους.

Με τύμπανο στο κέντρο του γηπέδου βρέθηκαν οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου πριν από την έναρξη της αναμέτρησης δίνοντας τον ρυθμό για συνθήματα εμψύχωσης για τους παίκτες της ομάδας τους.

Ο προπονητής τερματοφυλάκων της Νίκης Κώστας Γρηγοριάδης χαιρέτησε μέλος του πάγκου του Ολυμπιακού Βόλου πριν από ην έναρξη του αγώνα.

Σχεδόν ταυτόχρονα πέρασαν εξάλλου στους πάγκους τα μέλη των τεχνικών επιτελείων των δυο ομάδων. Χαρακτηρισμός ήταν ο ασπασμός ανάμεσα σε Λεωνίδα Βόκολο και Στάικο Βεργέτη.

Στις 14:57 μπήκαν για τον αγώνα οι ενδεκάδες Ολυμπιακού και Νίκης στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν τη χαμένη ευκαιρία του Κέρι μόλις στο δεύτερο λεπτό οι οπαδοί και τα μέλη του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ κάποιοι ήταν τόσο σίγουροι ότι η μπάλα θα κατέληγε στα δίχτυα του Αποστολίδη που πανηγύρισαν(!) έστω και για λίγα δευτερόλεπτα.

Όπως δεν μπορούσαν να πιστέψουν την άστοχη έξοδο του Γιδόπουλου και το φάουλ που έκανε στο 7ο λεπτό του αγώνα πάνω στον Μπαταγίνι, με τον Ροχάνο να εκτελεί το πέναλτι και να ευστοχεί, πανηγυρίζοντας προς την πλευρά των οργανωμένων του Ολυμπιακού Βόλου και να δείχνει το σήμα της ομάδα του πάνω στο στήθος του.

 Ο τραυματισμός του Μπουτζίκου στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης έφερε τα ιατρικά επιτελεί και των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, με παίκτες και της Νίκης και του Ολυμπιακού να φωνάζουν προκειμένου να τον βοηθήσουν και να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες.

Τον παίκτη του φίλησε στο μέτωπο, ενώ όδευε τραυματίας προς τα αποδυτήρια, ο Λεωνίδας Βόκολος, θέλοντας προφανώς να ενισχύσει την ψυχολογία του σ’ αυτά τα πρώτα λεπτά του τραυματισμού του.

Tα αδύνατα δυνατά έκαναν τα μέλη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για να μην υπάρξουν δυσάρεστα γεγονότα στο τέλος του ημιχρόνου, όταν τα αίματα πήγαν ν’ ανάψουν ανάμεσα στους οπαδούς, με τις δύο ομάδες να οδεύουν με ασφάλεια στα αποδυτήρια.

Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες από πλευράς «ερυθρόλευκων» πάντως στην ανάπαυλα του αγώνα προς τον διαιτητή της αναμέτρησης και τους βοηθούς του ήταν αρκετά.

Δεν άκουσε λίγα και ο 4ος διαιτητής, κος Θεοχάρης της Ένωσης Θεσσαλίας για τις συνεχείς παρατηρήσεις που έκανε προς τον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου.

Όσο περνούσε πάντως η ώρα και ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έδειχνε αντίδραση, τόσο πλήθαιναν τα παράπονα και από την κερκίδα…

Λεπτό δεν κάθισαν στον πάγκο τόσο ο Λεωνίδας Βόκολος, όσο και ο Στάικος Βεργέτης.

Είναι άξιο απορίας πάντως πόσο ήταν ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού, αφού ο κος Λάμπρου δεν σταματούσε να δίνει σφυρίγματα. Δυνατό ομολογουμένως το παιχνίδι, αλλά και πάλι δεν δίσταζε να είναι ιδιαιτέρως αυστηρός.

Με απευθείας κόκκινη αποβλήθηκε ο Αντόνιο Ροχάνο και όχι με δεύτερη κίτρινη, αν και είχε δεχθεί την πρώτη κάρτα στο α’ μέρος της αναμέτρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η αιτία ήταν ότι…. τράβηξε το αυτί του Ρόκα.

Όπως με την Καλαμάτα, ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε το γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τον Τσιάρα αυτή τη φορά να κάνει αυτό που έπρεπε για να διαμορφώσει το τελικό 1-1.

Απευθείας στους οργανωμένους πήγε ο παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου μετά την επίτευξη του 1-1 για να πανηγυρίσει μαζί τους, ενώ η Αστυνομία πήρε κατευθείαν θέσεις για να μην υπάρξουν δυσάρεστες καταστάσεις.

Ξέσπασαν οι «ερυθρόλευκοι» μετά το τέρμα του Τσιάρα, ενώ είναι χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο του εναγκαλισμού των Λεωνίδα Βόκολου και Ηλία Σολάκη.

Μια στιγμή έντασης ήταν αρκετή για να τραυματιστεί ένα άτομο και να σπεύσει το ασθενοφόρο και να του παρέχει τις πρώτες βοήθειες.

Ωστόσο τα αίματα στη συνέχεια άναψαν για τα καλά με την Αστυνομία να επεμβαίνει για να επιβάλει την τάξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.