Πήρε την πρόκριση ο Ολυμπιακός Β., 1-0 τον Απόλλωνα Πόντου με γκολ του Ρόκα

Οι δύο αρχηγοί Μπουτζίκος και Σαμαράς με το διαιτητικό τρίο

Στο εξ αναβολής ματς για τον 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε με 1-0 τον Απόλλωνα Πόντου στο στάδιο Αλκαζάρ με γκολ του Ρόκα στο 58’ και πήρε την πρόκριση. Οι παίκτες του Θωμά Γραφά ανέβασαν την απόδοσή τους στην επανάληψη, μετά το μέτριο πρώτο μέρος, κι αφού σκόραραν σχετικά νωρίς στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα, με τον Γιδόπουλο να έχει συμβολή σ’ αυτό λόγω εκπληκτικών επεμβάσεων στο 85’ και το 94’.

Το πρώτο μέρος ήταν … μετρίως μέτριο, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται και όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες του Αλκαζάρ δεν είδαν ουσιαστικά τίποτα.

Στο 7’ το σουτ του Ντούνη κόντραρε σε παίκτη του Απόλλωνα Πόντου, στα πλευρά του οποίου πήγε η μπάλα με δύναμη, με συνέπεια να τραυματιστεί και να διακοπεί ο αγώνας για λίγο.

Στο 11’ ο Λουφάκης πέρασε τέσσερις παίκτες των τυπικά γηπεδούχων και έδωσε για τον Μπρίτο, η προσπάθεια του οποίου, που πήγαινε προς την εστία, κόντραρε πάνω στο πόδι του Γραικού και η μπάλα έφυγε πλάγιο.

17 λεπτά αργότερα το πλασέ του Ολαϊτάν κατέληξε στον Γιδόπουλο, που δε δυσκολεύτηκε, ενώ στο 29’ το σουτ του Μπουτζίκου κόντραρε σε σώματα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η βολιώτικη ομάδα αύξησε την επιθετικότητά της και ήταν πιο πιεστική προς την περιοχή των «Ποντίων», αλλά μεγάλη φάση δε δημιουργήθηκε.

Δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου μέρους  Ολυμπιακός Βόλου είχε μία καλή στιγμή. Από κόρνερ του Πόζογλου, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ντούνη, που έκανε νέο γέμισμα και ο Φαζός πήρε την κεφαλιά, που έφυγε άουτ. Ακολούθως στο 44’, ο Σκοπελίτης έκανε την ατομική ενέργεια και μετά από κόντρες έγινε κάτοχος της μπάλας ο Κουτσιανικούλη, αλλά ο τελευταίος, ενώ υπήρχαν οι προϋποθέσεις για κάτι καλύτερο, έστειλε την μπάλα σε πάσα που επιχείρησε μέσα από την περιοχή στον τερματοφύλακα Πολίτη.

Τέλος, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κουτσιανικούλης πήγε να «σπάσει» την μπάλα για τον Τσίτα, αλλά έκοψε την τελευταία στιγμή η άμυνα του Απόλλωνα.

Ήρθε νωρίς το γκολ στην επανάληψη

Σαφώς βελτιωμένος ο Ολυμπιακός Βόλου, κατάφερε να σκοράρει νωρίς και να μπει στη θέση του οδηγού. Στο 55’ το φάουλ του Σκοπελίτη πήγε στην αγκαλιά του Πολίτη, αλλά στο 58’ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Μετά από φάουλ του Σκοπελίτη και κεφαλιά που έγινε, η μπάλα στρώθηκε στον νεοεισελθόντα Στάθη Ρόκα, που με το δεξί σούταρε και έγραψε το 1-0.

Χρειάστηκε να φτάσουμε μετά το γκολ στο 75’, για να καταγράψει ο Ολυμπιακός Βόλου μία νέα αξιόλογη φάση, με το ανάποδο ψαλιδάκι του Τσιάρα μετά τη σέντρα του Ντούνη να εξουδετερώνεται από τον Πολίτη, που μπλόκαρε. Επτά λεπτά  αργότερα το σουτ του Τσίτα ήταν χλιαρό και δεν προβλημάτισε τον Πολίτη.

Κι ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου φαινόταν να ελέγχει απόλυτα το ματς, στο 85’ χρειάστηκε η φοβερή επέμβαση του Γιδόπουλου στο αριστερό του παραθυράκι, για να αποτρέψει το 1-1 σε σουτ του Ολαϊτάν. Ο Τρικαλινός πορτιέρε αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή της αναμέτρησης με νέα καθοριστική επέμβαση στο 94’ σε σουτ εξ επαφής του Αμαραντίδη στη εξέλιξη της φάσης μετά από φάουλ του Μπρίτο. Έτσι το 1-0 έμεινε ως τη λήξη και οι γηπεδούχοι καθάρισαν στο 90λεπτο την υπόθεση πρόκριση.

Προς το τέλος ο διαιτητής Πανυτσίδης έδειξε κίτρινη στου δύο προπονητές, που διαμαρτύρονταν, αλλά και στον υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου, Σπύρο Παπακωνσταντίνου, που ήταν στον πάγκο.

Να σημειωθεί ότι τον αγώνα παρακολούθησαν παίκτες των Τρικάλων που ήταν πέρσι στον Ολυμπιακό Β. (Λώττας, Ριζογιάννης), αλλά και ο Περικλής Αμανατίδης, που θα συναντήσει την πρώην ομάδα του την Κυριακή στο στάδιο της γειτονικής πόλης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός, Τσιάρας, Σκοπελίτης, Κουτσιανικούλης (95’ Δεινόπαπας), Ντούνης (79’ Λάσκαρης), Πόζογλου (50’ Ρόκας), Τσίτας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ: Πολίτης, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Θεολόγου, Καλογέρης (59’ Δόρης), Καλαϊτζίδης (59’ Πορτουλίδης), Λουφάκης, Μπρίτο, Χασομέρης, Ολαϊτάν

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.