Στο τέλος τα κατάφερε ο Ολυμπιακός Βόλου, 0-2 τον Ρήγα Φεραίο

Σε μία δυνατή αναμέτρηση με γκολ των Ζέρη και Ματτέα

Χρειάστηκε το γκολ του Αλέξανδρου Ζέρη στο 90′ και αυτό του Ματτέα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων για να πάρει τη νίκη ο Ολυμπιακός Βόλου στο Βελεστίνο απέναντι στον Ρήγα Φεραίο, σε ένα παιχνίδι με δυνατά μαρκαρίσματα αλλά και ένταση στις κερκίδες στο δεύτερο μέρος.

Έως τότε οι γηπεδούχοι είχαν βάλει δύσκολα στους «ερυθρόλευκους», έχοντας μάλιστα προσπαθήσει να απειλήσουν σε κάποιες στιγμές την εστία του Σιδεράκη. Ωστόσο στο τέλος, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αυτός που πανηγύρισε την κατάκτηση των τριών βαθμών, που τον κρατάνε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Δυνατό παιχνίδι αλλά χωρίς γκολ…

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυνατά και από τις δύο ομάδες που προσπάθησαν να βγάλουν φάσεις, ενώ δεν έλειψαν και τα φάουλ εκατέρωθεν, με τον Σέττο να έχει δύο τρεις καλές στιγμές, από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου. Στο 17′ πάντως καταγράφεται η πρώτη τελική για τους φιλοξενούμενους, με τον Σκοπελίτη να σουτάρει από πλάγια θέση και να αναγκάζει τον Χαλιμούρδα να διώξει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ρήγας προσπάθησε να απαντήσει στο 23′, αλλά ο Γάρος δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά μετά από σέντρα πού έγινε από τα δεξιά. Επίσης ο Σκοπελίτης στο 26′ εκτέλεσε το φάουλ, για να μπλοκάρει ο Χαλιμούρδας, ενώ χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το 42′ για να δούμε μία ακόμη αξιόλογη φάση, όταν ο Καμπέρης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά για να πιάσει την κεφαλιά ο Βλάχος, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 45′ τέλος, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σκοπελίτη αρκετά ο Βλάχος και πάλι έκανε κεφαλιά, αλλά η κατάληξη ήταν ίδια.

Κόκκινη, ένταση και δύο γκολ στο τέλος

Το πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους δεν είχε κάτι ιδιαίτερο, μέχρι βέβαια να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη ο Βλιώρας για φάουλ στον Κακάμη, με αποτέλεσμα να μείνει με δέκα παίκτες ο Ρήγας Φεραίος για το υπόλοιπο του αγώνα.

Στο 59′ πάλι, ο Ρήγας φωνάζει για πέναλτι, για μαρκάρισμα του Κυρίτση πάνω στον Φουρκιώτη, που βρέθηκε στο έδαφος εντός περιοχής του Σιδεράκη, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο 62′ ο Καμπέρης εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Κούλπα να παίρνει την κεφαλιά για να πάρει και πάλι κόρνερ, ενώ στην εκτέλεση του Σκοπελίτη που ακολούθησε ο Κούλπας και πάλι έκανε την κεφαλιά για να δει την μπάλα να σταματάει όμως στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χαλιμούρδα!

Στο 70′ ωστόσο το παιχνίδι διακόπηκε για πέντε λεπτά, καθώς επικράτησε αρκετή ένταση στην κερκίδα, που έφερε πολύ κόσμο στο κέντρο της κερκίδας, και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, τη στιγμή που στη μία άκρη βρισκόντουσαν πολλά μικρά παιδιά…

Αφού το παιχνίδι άρχισε, στο 80′ ο Ρήγας προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση, με τον Φουρκιώτη να πασάρει στον Γάρο, αλλά ο Γκαλίτσιος πρόλαβε τον επιθετικό των γηπεδούχων για να διώξει την μπάλα. Στο 82′ πάλι, ο Σιδεράκης πρόλαβε τον Γάρο και έδιωξε σε πλάγιο άουτ, ενώ στο 83′ ο Βαϊόπουλος προσπάθησε να σουτάρει από πλάγια θέση για να παραχωρήσει κόρνερ ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου.

Στη συνέχεια και στο 88′ από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Τασιούλη για να σουτάρει, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, ωστόσο στο 90′ ήρθε το γκολ από τον Ζέρη, που εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα στην περιοχή του Χαλιμούρδα για να κάνει με τακουνάκι το 0-1 για την ομάδα του. Στο επόμενο λεπτό ο Βλάχος σούταρε για να διώξει με τα πόδια ο Χαλιμούρδας και στη συνέχεια ο Τασιούλης έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ, ο Ματτέα πέτυχε το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό Βόλου, «σφραγίζοντας» τη νίκη για την ομάδα του. Έτσι, το 0-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τις δύο ομάδες να κοιτούν πλέον τη συνέχεια.

Ρήγας Φεραίος (Μπακάλης): Χαλιμούρδας, Χότζα (94′ Χασάπης), Βλιώρας, Σπαθής, Γοδενόπουλος, Αποστολίδης (94′ Χόντος), Γάρος, Αλεξίου, Φουρκιώτης, Χριστοφορίδης (46’ Βαϊόπουλος), Τσακίρης.

Ολυμπιακός Βόλου (Αρσένος): Σιδεράκης, Κακάμης, Καμπέρης, Αναστασίου (46’ Ζέρης), Κούλπας, Γκαλίτσιος, Σκοπελίτης (80′ Καρατσόλης), Κυρίτσης (60′ Ματτέα), Βλάχος, Οικονόμου (75′ Τασιούλης), Σέττος (60′ Νούσιος).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.