Το ΕΑΚ Λάρισας αναβαθμίζεται, τα έργα στο ΕΑΚ Βόλου λιμνάζουν…

Τον περασμένο Μάιο ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης υπέγραψε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, την προγραμματική σύμβαση για τα έργα αναβάθμισης του ΕΑΚ Λάρισας και συγκεκριμένα του γηπέδου Αλκαζάρ, προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ, και ήδη αναδείχτηκε ανάδοχος. Την ίδια ώρα, όλο για έργα γίνεται κουβέντα για το ΕΑΚ Βόλου, και έργα δεν γίνονται…

Όσον αφορά το ΕΑΚ Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για έργα που οδηγούν στην πλήρη αναβάθμιση των υποδομών στίβου του ιστορικού γηπέδου του Αλκαζάρ αλλά και του Βοηθητικού Σταδίου, έργα-σταθμό όπως τα χαρακτηρίζει για τον κλασικό Αθλητισμό στη Λάρισα και τη Θεσσαλία, υπογραμμίζοντας ότι μετατρέπουν το Αλκαζάρ σε σύγχρονο προπονητήριο-προθερμαντήριο  και Κέντρο Στίβου, με δυνατότητα φιλοξενίας διοργανώσεων διεθνούς κύρους.

«Το Αλκαζάρ μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο Κέντρο Στίβου, με  δυνατότητα να φιλοξενήσει πανελλήνια πρωταθλήματα και διοργανώσεις διεθνούς κύρους. Μεγάλης έκτασης είναι και η ανακαίνιση στο Βοηθητικό Γήπεδο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον  Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Πρόεδρο του ΕΑΚ Λάρισας Γιάννη Κουρδή και τις τεχνικές μας υπηρεσίες προχωράμε ένα έργο ουσίας που οδηγεί στην πλήρη αναβάθμιση και στη αλλαγή τόσο της εικόνας όσο  και των υποδομών στίβου στο Αλκαζάρ. Με οργανωμένο σχέδιο και στρατηγική, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναδείχτηκε τα τελευταία χρόνια σε  πρώτη αθλητική περιφέρεια στη χώρα, με διεθνή αναγνωρισιμότητα και διαρκείς διακρίσεις. Με ελκυστικούς χώρους άθλησης που δίνουν τη δυνατότητα στους νέους να βρίσκουν διέξοδο σε υγιή πρότυπα ζωής και να ξεφεύγουν από επικίνδυνες ατραπούς. Δημιουργήσαμε μια θετική ενέργεια στη Θεσσαλία,  ένα ισχυρό ρεύμα αθλητικού τουρισμού με προστιθέμενη αξία στις τοπικές κοινωνίες» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι θα γίνει αλλαγή του ταρτάν και του εξοπλισμού στο κεντρικό στάδιο προϋπολογισμού  898.132 ευρώ, ενώ 520 χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν για την ανακαίνιση του βοηθητικού γηπέδου, έκτασης 7 χιλιάδων τμ, το οποίο θα λειτουργεί ως χώρος προπόνησης για τις ανάγκες των αθλητών του στίβου, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας αθλητικού εξοπλισμού.

Τα έργα στο ΕΑΚ Βόλου βρίσκονται πάντως ακόμη στα σχέδια, παρά τις ανακοινώσεις περί εξασφάλισης πόρων, με το γήπεδο  να είναι υπ’ ευθύνη του Δήμου Βόλου, όπως είναι πλέον και το Πανθεσσαλικό, για το οποίο έχουν αρχίσει οι απευθείας αναθέσεις…