Βάζοντας σε σειρά τις αναμνήσεις του Μάνου Αποστολίδη

Το πρώτο επαγγελματικό παιχνίδι και η πρώτη εμφάνιση με τη Νίκη Βόλου

Προσπαθούσε να θυμηθεί ο Μάνος Αποστολίδης ποιο ήταν το πρώτο παιχνίδι με επαγγελματική ιδιότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην επικοινωνία που είχε μαζί του το «Magnesiasports» και αναρωτιόταν αν ήταν αναμέτρηση με τη Βέροια ή αν ήταν αγώνας κυπέλλου με τον Άρη…

Με λίγη σκέψη μας είπε σε κάποια φάση ότι ο αγώνας με τον Άρη για το κύπελλο πρέπει να ήταν τελικά την περίοδο 2004-05, ενώ ο ίδιος είχε ήδη στην ομάδα της Καβάλας από την περίοδο 2003-04, οπότε με τη μέθοδο της εις άτοπον επαγωγής καταλήγουμε στον αγώνα της Καβάλας με τη Βέροια.

Όσον αφορά την πρώτη του παρουσία με την εμφάνιση της Νίκης Βόλου, πάλι κύπελλο ερχόταν στις σκέψεις του Μάνου Αποστολίδη. Ήταν την περίοδο 2013-14, όταν ο Αποστολίδης εντάχθηκε στη Νίκη Βόλου, με την ομάδα να ξεπερνάει το εμπόδιο του Εθνικού Γαζώρου τότε στην 1η φάση και να πηγαίνει στη δεύτερη για ν’ αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό, και αυτόν τον αντίπαλο θυμάται ο έμπειρος τερματοφύλακας. Οι αναμετρήσεις με την ομάδα της Θράκης ήταν μάλιστα διπλές με τις δύο ομάδες να παίρνυν από μία νίκη (με σκορ 2-1 έκαστη) για να οδηγηθούν στα πέναλτι, όπου η Νίκη Βόλου είχε επικρατήσει 4-1!

Ομάδα Super League τότε ο Πανθρακικός και αποκλείστηκε από τη Νίκη Βόλου, που βρέθηκε και στην Τρίτη φάση αντιμέτωπη με ομάδα της μεγάλης κατηγορίας, και συγκεκριμένα με τον Απόλλωνα Σμύρνης. 3-1 υπέρ του Απόλλωνα Σμύρνης η πρώτη αναμέτρηση, 1-0 υπέρ της Νίκης Βόλου η δεύτερη, με τους «κυανόλευκους» του Βόλου να αποκλείονται. Ο Απόλλων Σμύρνης αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον ΠΑΟΚ με συνολικό σκορ 6-0 (3-0 και τα δύο παιχνίδια), ενώ οι Θεσσαλονικείς στον τελικό ηττήθηκαν 4-1 από τον ΠΑΟΚ.

«Όπως και να έχει αυτά είναι και λίγο… αρχαία ιστορία! Τα καλά να μένουν και τα καλά έμειναν» μας είπε ο Μάνος Αποστολίδης, που ετοιμάζεται όπως όλα δείχνουν να ενταχθεί στο επιτελείο της Νίκης (δεν έχει διευκρινιστεί ο ρόλος) για να παραμείνει «κυανόλευκος».

«Αυτά που έχω ζήσει εδώ πέρα δεν μπορώ να τα περιγράψω με λόγια. Έχω δεχθεί πάρα πολλή αγάπη από τον κόσμο και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Ελπίζω να την έχω ανταποδώσει αγωνιστικά και όσοι με ξέρουν, προσωπικά, ξέρουν τι άνθρωπος είμαι» τόνιζε εξάλλου μετά το τέλος του αγώνα απέναντι στον ΟΣΦΠ Β’ ο Αποστολίδης, αγωνιζόμενος για τελευταία φορά εντός έδρας και μπροστά στο αγαπημένο του κοινό…

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.