Αγοραστός: Σχεδόν 1 δισ. θα φτάσει το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Αρκετά ήταν τα θέματα που ζητήθηκαν στο Περιφερειακό συμβούλιο απόψε το βράδυ. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναμένεται να χρηματοδοτήσει την δημιουργία κτιρίου πειραματοζώων και την δημιουργία αμφιθεάτρου για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Και τα δύο έργα είναι προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ και θα γίνουν στην Βιόπολη στην Λάρισα. Το Πανεπιστήμιο έχει ήδη έτοιμη την μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης η Περιφέρεια αναμένεται να ετοιμάσει το φάκελο προκειμένου και τα δύο έργα να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη αν χρειαστεί να χρηματοδοτήσει και την δημιουργία νέων φοιτητικών εστιών.

Τι έκανε η Περιφέρεια για την πανδημία
Ο Κώστας Αγοραστός αναφέρθηκε και στο έργο της Περιφέρειας στην περίοδο της πανδημίας και της νέας έξαρσης. Τόνισε ότι μαζί με τα νοσοκομεία και τους άλλους υγειονομικούς φορείς δράσαν συντονισμένα και με στοχευμένες και γρήγορες ιχνηλατήσεις κατάφεραν να σταματήσουν έγκαιρα την εξάπλωση.

Μάλιστα ανέφερε ότι η περιφέρεια έδωσε 8 εκ. ευρώ για τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν και άλλα 800.000 ευρώ για αναλώσιμα. Χρηματοδοτεί 200 προσλήψεις στην υγεία καθώς πληρώνει όλο το μισθολογικό κόστος για δύο χρόνια. Διέθεσε μέσω του ΕΣΠΑ 47 εκ. ευρώ στους πληττόμενους κλάδους και άλλα 80 εκ. ευρώ που πήγαν για την επανεκκίνηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τέλος ευχαρίστησε όσους συνεργάζονται για τον κορωνοϊό και υπερτόνισε τον καλό συντονισμό των νοσοκομείων και όλων των φορέων απέναντι στον κορωνοϊό. Παράλληλα σημείωσε ότι γίνονται έλεγχοι σε επαγγελματικούς χώρους, οίκους ευγηρίας και σε άλλους χώρους εργασίας.

Αγοραστός: Σχεδόν 1 δις θα φτάσει το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας
Ο Περιφερειάρχης έκανε ενημέρωση για τον νέο ΕΣΠΑ τονίζοντας ότι αυτή την στιγμή βρίσκεται στα 377 εκ. ευρώ και έχει απορροφητικότητα 100%. Υπάρχουν προσκλήσεις έργων που αγγίζουν τις 766 εκ. 500 χιλιάδες ευρώ. Εντεταγμένα είναι έργα 487 εκ. ευρώ και έχουν γίνει συμβάσεις σε έργα 228 εκ. ευρώ. Μάλιστα εκτίμησε ότι με αυτά τα νούμερα το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας θα φτάσει τα 925 εκ. ευρώ.

Ένταση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Λάρισας
Ένταση προκλήθηκε κατά την συζήτηση που αφορούσε την ενεργειακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου Λάρισας. Η αρχή έγινε με τον επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή Στάθης Ντούρος ο οποίος είπε ότι «οι «αρχιερείς» της ιδιωτικής πρωτοβουλίας να σκέφτονται καλά όταν ζητούν χρήμα από το δημόσιο». Ακολούθησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος Τσιαπλές ο οποίος τόνισε ότι «το Επιμελητήριο μπορεί και μόνο του να προχωρήσει στην αναβάθμιση». Ο Κώστας Αγοραστός απευθυνόμενος στον κ. Ντούρο το ρώτησε αν είναι απέναντι στον υδραυλικό στο άνθρωπο του συνεργείου και τον οπωροπώλη που απαρτίζουν το Επιμελητήριο το οποίο ζητά την ενεργειακή αναβάθμιση. Το συγκεκριμένο θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.