Αγοραστός: Στη Θεσσαλία κάηκαν 11.370 στρέμματα, τα λιγότερα σε όλη την Ελλάδα

«Στη φετινή περίοδο έως τώρα κάηκαν 11.370 στρέμματα στην Θεσσαλία. Είναι τα λιγότερα που έχουν καεί σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου» αυτό έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη 16η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Μπίλλη.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν σε ετοιμότητα και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν μπροστά. Πυροσβεστική, Στρατός, Στρατό, αστυνομία, ομάδες δήμων και περιφέρειας» είπε και πρόσθεσε το εξής «Οι πυρκαγιές είναι ανθρωπογενείς. Ήμουν από τους πρώτους που έλεγα να μετατραπεί από πλημμέλημα γίνει κακούργημα για να τελειώνει αυτή η ιστορία. Οι φωτιές μπαίνουν για να κατοχυρώσει κάποιος την περιοχή του, είτε να ανανεώσει το γρασίδι που τρώνε τα ζωντανά είτε να κάψει υπολείμματα των ελαιώνων και των καλαμιών, σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή απ όλους γιατί οι καιροί έχουν αλλάξει. Χρειάζεται και ιδιαίτερη διαδικασία από τους αρμόδιους φορείς για τους υπαίτιους. Δεν γίνεται να καταστρέφουμε το κοινό μας σπίτι» ολοκλήρωσε.

Πάνω σε αυτό ο κ. Τσιλιμίγκας σχολίασε πως «αν ο εθελοντισμός δεν γίνει υποχρεωτικός και δεν υπάρχει οργάνωση στη βάση, θα έχουμε πάντα προβλήματα» φέρνοντας ως παράδειγμα τον τρόπο λειτουργίας της Γερμανίας.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.