Ανάστατοι στο Δαμάσι με τους ελέγχους των σπιτιών (βίντεο)

Αναβρασμός για το θέμα των ελέγχων των σπιτιών μετά τους σεισμούς, επικρατεί στο Δαμάσι με πολλούς κατοίκους να διαμαρτύρονται για τα αποτελέσματα που τους ανακοινώνονται. Η κάμερα του Larissanet.gr βρέθηκε για μια ακόμα ημέρα στην περιοχή καταγράφοντας την αγωνία και τις ενστάσεις των σεισμόπληκτων.

Η κατοικία της οικογένειας Μπρατσίλα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Χτισμένη το 1980, δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από τον σεισμό κυρίως της 3ης Μαρτίου, με αποτέλεσμα να έχουν πέσει τμήματα τοίχων αλλά και τα σημάδια των δονήσεων να έχουν εμφανιστεί σε μεγάλο βαθμό ακόμα και σε βασικές κολώνες του σπιτιού, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.

«Μέχρι και χθες μου έλεγαν να μην μπω μέσα να πάρω κάποιο πράγμα, για λόγους ασφαλείας. Την Κυριακή όμως το πρωί πέρασε ο δεύτερος έλεγχος και μου έβγαλαν το σπίτι επισκευάσιμο» εξηγεί η κ. Βίκυ Μπρατσίλα καταθέτοντας τον προβληματισμό της.

«Πως άλλαξε η άποψή τους και ποιος μου διασφαλίζει πως θα μπορέσει να ζήσει η οικογένειά μου μέσα;»

Αξίζει να αναφέρουμε πως η περίπτωση της οικογένειας Μπρατσίλα δεν είναι η μοναδική. Γι αυτό το λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες του Larissanet.gr, η Τοπική Κοινότητα σε συνεργασία μ’ ένα μηχανικό, που θα προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του, θα πραγματοποιήσουν από την πλευρά τους ελέγχους και τα αποτελέσματά, θα τα προσκομίσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες, εκφράζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την διαφωνία τους.

Βίντεο και φωτογραφικά στιγμιότυπα από την οικία της οικογένειας Μπρατσίλα:

YouTube player

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.