Επιλογή του Αρχιεπισκόπου ο νέος Μητροπολίτης στην Καλαμπάκα

Το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Μακαριστό Σεραφείμ στον μητροπολιτικό θρόνο της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων, φαίνεται πως βρέθηκε.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του εκκλησιαστικού site «Εξάψαλμος», γίνεται λόγος ότι ο νέος μητροπολίτης στην μητρόπολημε έδρα την Καλαμπάκα, είναι προσωπική επιλογή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΕΞΑΨΑΛΜΟΥ», ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έδωσε χθες το λεγόμενο «χρίσμα» για την Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, στον Αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Λαμπρινάκο, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας .
Πρόκειται για έναν ενάρετο και ευγενή κληρικό ο οποίος υπηρέτησε πιστά και αφοσιωμένα τον Γέροντά του Μεσσηνίας Χρυσόστομο Β ´ τον Θέμελη και από το 2007,υπηρετεί με την ίδια συνέπεια και αφοσίωση τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Γ ´. Η συνεργασία των δύο ανδρών κατά την παρελθούσα δεκαετία2006-2017), υπήρξε άψογη, γεγονός που εκτιμήθηκε από τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο και γιαυτό είχε δρομολογήσει την προαγωγή του!

Για την Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων αφ´ότου εχήρευσε, έχουν ακουστεί πολλές υποψηφιότητες, οι οποίες δεν είχαν θετική εξέλιξη λόγω πολλών και αντιθέτων ρευμάτων που τις ανέτρεπαν. Οι κατά καιρούς φερόμενοι ως υποψήφιοι έχαναν τον δρόμο για την πολυπόθητη προαγωγή , είτε γιατί τη μία φορά δεν διέθεταν την …»έγκριση» του Αγίου Τοποτηρητή, είτε γιατί οι Γεροντάδες Αρχιερείς των υποψηφίων, γείτονες μεταξύ των αλλά και με την Μητρόπολη Σταγών, δεν ομονοούσαν σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, αλλά μποϊκόταραν ο ένας τον υποψήφιο του άλλου.

Πηγή: .trikaladay.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.