Έτοιμη η συμφωνία για την παραχώρηση στρατοπέδων στο δήμο Λαρισαίων

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την παραχώρηση ανενεργών στρατοπέδων και χώρων, βρίσκεται το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και Δήμος Λαρισαίων.

Αυτό αποκάλυψε σήμερα μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας News 24/7, o αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Παναγιώτης Ρήγας.

Όπως τόνισε ο κ. Ρήγας, το υπουργείο έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για παραχώρηση χώρων στους Δήμους Λαρισαίων και Κοζάνης, σημειώνοντας πως οι συγκεκριμένοι Δήμοι έχουν παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αξιοποίηση των υπό παραχώρηση χώρων.

Υπενθυμίζεται πως στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ της δημοτικής αρχής του Απόστολου Καλογιάννη και υπουργείου Εθνικής Άμυνας, βρίσκεται η παραχώρηση του στρατοπέδου Τζήμα, στην περιοχή του Μεζούρλου και δίπλα στην περιφερειακή οδό Λάρισας Τρικάλων, έκταση 60 στρεμμάτων από το στρατόπεδο Μπουγά, που θα οδηγήσει στη διάνοιξη της οδού Τσιτσάνη αλλά και ο χώρος του στρατιωτική πρατηρίου στο κέντρο της πόλης (28ης Οκτωβρίου και Παπακυριαζή) για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης.

Όπως τόνισε ο ίδιος ο κ. Ρήγας, όλες οι απαιτούμενες ενέργειες έχουν ολοκληρωθεί και η τελικές υπογραφές για την συμφωνία, πέσουν ίσως πριν το Πάσχα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.