Κάλπες, από σήμερα, για το Επιμελητήριο Λάρισας

Ξεκινάει σήμερα η εκλογική διαδικασία από την οποία θα προκύψουν τα 31 μέλη που θα συγκροτήσουν το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές για δύο ημέρες, σήμερα Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου (από 08.00 έως 20.00) και αύριο Τρίτη 12 Δεκεμβρίου (08.00 έως 18.00) στην έδρα του Επιμελητηρίου Λάρισας (Παπακυριαζή 44) και στα παραρτήματά του σε Ελασσόνα (Γεωργάκη Ολύμπιου & Αλαμάνας), Αγιά (Σοφοκλή Ευστρατιάδη), Τύρναβο (Αγ. Παρασκευής 21) και Φάρσαλα (Καναδά 24).

Πέντε συνδυασμοί διεκδικούν την ψήφο χιλιάδων επιχειρηματιών και αυτοαπασχολουμένων που αναμένεται να συμμετάσχουν στις εκλογές, ενώ θα αναδειχθούν 31 μέλη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά, οι επικεφαλής και οι συνδυασμοί:

Δημ. Αδάμ – «Νέα Επιμελητηριακή Δράση»

Σωτ. Γιαννακόπουλος – «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση»

Βασ. Ζάρκος – «Νέο Επιμελητήριο»

Δημ. Παπαλέξης – «ΕΝ.ΑΝ.ΕΚΚΙΝΗΣΗ (ΕΠιχειρηματική ΑΝανανεωτική ΕΚΚΙΝΗΣΗ)»

Περ. Καζαντζίδης – «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση»

Σημειώνεται ότι στο Επιμελητήριο Λάρισας υφίσταται διαίρεση σε τμήματα με τον παρακάτω αριθμό αντιπροσώπων (συμβούλων) που θα εκλεγούν σε κάθε τμήμα: ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – 9 ΕΔΡΕΣ, ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ – 11 ΕΔΡΕΣ και ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ – 11 ΕΔΡΕΣ.

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία δυνατότητα να ψηφίσουν έχουν πάνω από 5.500 άτομα (4.320 είναι ο αριθμός των επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου Λάρισας).

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι:

Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν μόνο οι επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου που περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους. Το εκλογικό δικαίωμα ασκείται αυτοπροσώπως από τους νομιμοποιημένους προς τούτο με μυστική δια ψηφοδελτίων ψηφοφορία.

Κανένας ψηφοφόρος δεν μπορεί να έχει περισσότερες από μία ψήφους όσες ιδιότητες και αν έχει. Σε περίπτωση ασκήσεως περισσότερων επαγγελμάτων από το ίδιο φυσικό πρόσωπο, το εκλογικό δικαίωμα ασκείται στην κατηγορία της κατά δήλωσης επιλογής του.

Οι εκλογείς προέρχονται στην εκλογική επιτροπή προσκομίζοντας την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο έγγραφο, από το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Πριν την ψηφοφορία οι εκλογείς υπογράφουν έντυπη δήλωση ότι ασκούν μία φορά το εκλογικό τους δικαίωμα και ότι δεν υφίσταται σε αυτούς κώλυμα από τα προβλεπόμενα σε σχετικές διατάξεις.

Κάθε ψηφοφόρος για να ψηφίσει βάζει στο φάκελο το ψηφοδέλτιο της προτίμησής του εκδηλώνοντας την προτίμησή του μεταξύ των υποψηφίων του τμήματος στο οποίο είναι γραμμένος, έχοντας τη δυνατότητα να βάλει μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης. Ψηφοδέλτιο συνδυασμού με περισσότερους σταυρούς προτίμησης από τους ανωτέρω κατά περίπτωση οριζόμενους είναι έγκυρο, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης. Εάν το ψηφοδέλτιο δεν έχει σταυρό, προσμετράται υπέρ του συνδυασμού.

Για τον επικεφαλής του συνδυασμού δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης. Οι σταυροί προτίμησης σημειώνονται πριν ή μετά το ονοματεπώνυμο των υποψηφίων, με μολύβι διαρκείας μπλε ή μαύρου χρώματος.

Ενδείξεις, διαγραφές ή άλλα σημεία στο ψηφοδέλτιο το καθιστούν άκυρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.