Μπαράζ δειγματοληψιών από τον ΕΟΔΥ σε δομές και φορείς της Λάρισας

Εδώ και έξι μήνες ενεργεί στη Λάρισα η Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ (Κ.Ομ.Υ.) σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), η οποία υπάγεται απευθείας στον ΕΟΔΥ Αθηνών .

Το παράρτημα Λάρισας εδρεύει στην Ιατρική Σχολή στην Πλατεία Ταχυδρομείου και διαθέτει πλήρωμα που αριθμεί 10 αυτοκίνητα, τα οποία βγαίνουν καθημερινά σε δράσεις στελεχωμένα από οδηγούς και νοσηλευτές, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ Αθηνών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onlarissa.gr οι δράσεις περιλαμβάνουν τις τακτικές, κυλιόμενες, επισκέψεις σε φορείς και δομές της Π.Ε. Λάρισας προκειμένου να γίνουν δειγματοληψίες τεστ covid στο προσωπικό και στους πολίτες που φιλοξενεί, αλλά και σε έκτακτες σε περίπτωση εμφάνισης νέων κρουσμάτων.

Οι τακτικές δράσεις έχουν προληπτικό χαρακτήρα και σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο onlarissa.gr νοσηλευτές του Κ.Ομ.Υ. Λάρισας, που μόλις είχαν τελειώσει τη σημερινή τους δράση, Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, το τελευταίο διάστημα οι δράσεις έχουν εντατικοποιηθεί και πλέον κάθε τρεις μέρες οι κινητές μονάδες επισκέπτονται τον εκάστοτε φορέα και διενεργούν τεστ covid.

Στην αρμοδιότητα της Κ.Ομ.Υ. Λάρισας υπάγονται οι ακόλουθοι φορείς και δομές:

στα κτίρια όπου στεγάζονται υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας
στις δομές της Θεσσαλικής Εταιρείας Ψυχικής Υγείας, Περίθαλψης και Αποκατάστασης (ΘΕΨΥΠΑ) στον Αμπελώνα, στη Γιάννουλη και στη Φαλάνη
στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, όπου οι έλεγχοι διενεργούνται στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης
στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας
στην εξωτερική φρουρά των φυλακών, όπου οι έλεγχοι διενεργούνται στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης
σε γηροκομεία
στην δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κουτσόχερο, άπαξ εβδομαδιαίως
σε ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές στην περίπτωση που υπάρξουν κρούσματα

Ρεπορτάζ: Εύη Μποτσαροπούλου

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.