Νέος συναγερμός σε γάμο στη Λάρισα

Σε υγειονομική βόμβα εξελίσσονται γάμοι και κοινωνικές δεξιώσεις που πραγματοποιούνται μέσα στο καλοκαίρι καθώς ο συνωστισμός που δημιουργείται κάθε φορά ευνοεί την μετάδοση του ιού, με αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, αναστατώνοντας τις τοπικές κοινωνίες.

Ενδεικτικό είναι ότι, μετά τους γάμους στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη υπάρχουν φόβοι ότι ακόμη ένας γάμος στη Λάρισα ενδέχεται να μετατραπεί σε εστία μετάδοσης κορονοϊού στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ από τα τρία τελευταία κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή το ένα ανήκει σε προσκεκλημένο σε γαμήλια τελετή. Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος διασποράς του ιού.

Αναστάτωση στην Αλεξανδρούπολη
Συναγερμός έχει σημάνει εξάλλου στις αρχές της Αλεξανδρούπολης τις τελευταίες μέρες καθώς μετά την αρχική ανακοίνωση μιας θετικής γυναίκας η οποία παραβρέθηκε σε γάμο της περιοχής άλλοι οχτώ καλεσμένοι βρέθηκαν πως είναι φορείς του ιού. Ανησυχία προκάλεσε και το γεγονός, ότι ανάμεσα στα περιστατικά του ιού, βρέθηκε και ένα μωρό μόλις 1,5 έτους.

Με κορονοϊό γαμπρός και νύφη
Την ίδια ώρα είκοσι ένα άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό-ανάμεσά τους είναι τόσο ο γαμπρός όσο και η νύφη-μετά από γάμο στη Θεσσαλονίκη την προηγούμενη βδομάδα. Τα 12 θετικά δείγματα βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, δύο θετικά στο νοσοκομείο Παπανικολάου και πέντε θετικά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, στο οποίο προσήλθαν πάνω από 50 άτομα για τεστ δημιουργώντας ασφυξία στην εφημερία του νοσοκομείου.

Με κορονοϊό στη Ρόδο μετά το γάμο της Θεσσαλονίκης
Θετικός στον ιό του κορονοϊού βρέθηκε την Δευτέρα 3 Αυγούστου υπάλληλος σε υπηρεσία του δήμου της Ρόδου, γεγονός που κινητοποίησε αμέσως τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής. Ο εργαζόμενος, είχε μεταβεί τις προηγούμενες μέρες, σε γάμο που έγινε στη Θεσσαλονίκη και όπως όλα δείχνουν η μετάδοση του ιού έγινε είτε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, είτε στη διάρκεια του ταξιδιού.

Ο ίδιος δεν έχει ιδιαίτερα συμπτώματα, αλλά τέθηκε άμεσα σε καραντίνα. Η εξέταση τεστ που έγινε στα μέλη της οικογένειάς του, είχαν αρνητικό αποτέλεσμα. Η περίπτωση είναι υπό πλήρη έλεγχο, ενώ ολοκληρώθηκε η ιχνηλάτηση των επαφών του. Σε όλους όσους ήρθα μαζί του συστήθηκε (με εντολή της διευθύντριας της υπηρεσίας και των υγειονομικών αρχών) να τεθούν σε 10ήμερο κατ οίκον περιορισμό και να θερμομετρώνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Τέσσερα κρούσματα κορονοϊού σε γάμο στις Σέρρες
Ανησυχία προκαλεί ακόμη ένας γάμος στις Σέρρες όπου εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα κορονοϊού. Σύμφωνα με τον νομίατρο Σερρών, ένας 30χρονος σερραϊκής καταγωγής βρέθηκε θετικός ενώ και άλλα 3 άτομα που εξετάστηκαν στην Αθήνα βρέθηκαν επίσης θετικά. Όλοι οι καλεσμένοι που ήταν στον γάμο που έγινε την Κυριακή σε χωριό των Σερρών έχουν μπει σε καραντίνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.