Ο Γ. Καμίνης με σπουδαστές στο πρότυπο Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα της Open Mellon

Το όραμά του για το μέλλον της αγροτικής εκπαίδευσης παρουσίασε στους/στις σπουδαστές/τριες του 1ου Αγροτικού ΙΕΚ της χώρας Open Mellon ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος Πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ Γιώργος Καμίνης στα πλαίσια της περιοδείας του στη Θεσσαλία. Η συνάντηση έγινε στο πρότυπο εκπαιδευτικό Αγρόκτημα του Αγροτικού ΙΕΚ Open Mellon και παρουσιάσθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης τόσο της γεωργίας, όσο και της κτηνοτροφίας στη χώρα μας καθώς και το μοντέλο ανάπτυξης που θα πρέπει να ακολουθηθεί από τους/τις νέους/ες στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Αγροτικής Σχολής κος Γενιτσεφτσής Χρήστος ανέλυσε το σημαντικό της έργο στην εκπαίδευση και κατάρτιση του αγροτικού πληθυσμού και στη συνεισφορά της στην ανάπτυξη νέων ειδικοτήτων αγροτικής επαίδευσης όπως η Δενδροκομία, η Αμπελουργία, η Μεταποίηση αγροτικών προϊόντων κ.α.. Παράλληλα ανέλυσε το μοντέλο που εφαρμόζεται στη σχολή και αφορά στην εκπαίδευση μέσα από την παραγωγή τοπικών προϊόντων από τους/τις ίδιους τους σπουδαστές της, όπως κρασί από τον πρότυπο αμπελώνα και τυροκομικά προϊόντα από το πρότυπο τυροκομείο της σχολής, τα οποία ο Κος Καμίνης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει.

Ο κ. Καμίνης στη συζήτηση που ακολούθησε απάντησε σε απορίες σπουδαστών/τριων και ανέπτυξε τις θέσεις του για την εφαρμογή καινοτομικών μεθόδων παραγωγής, διάθεσης και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων.

Τόνισε τη σημαντικότητα της δικτύωσης των νέων παραγωγών και το θεμελιώδη χαρακτήρα που διαδραματίζει η εκπαίδευση στον αγροτικό τομέα υπογραμμίζοντας το σημαντικό έργο που προσφέρει η Αγροτική Σχολή Οpen Mellon στην αγροτική εκπαίδευση της χώρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.