Το χωριό της Θεσσαλίας με τα «Καζάνια» και τα άλλα ανεξερεύνητα σπήλαια

Η Ελλάδα έχει εκατοντάδες χωριά και τα περισσότερα από αυτά έχουν ιδιαίτερες ιστορίες να σου διηγηθούν. Γεγονότα και παραδόσεις που χάνονται στα βάθη των αιώνων. Όπως για παράδειγμα ένα ελληνικό χωριό στα Τρίκαλα, η Πύρρα η οποία αποτέλεσε ένα από τα αγαπημένα τσιφλίκια του Αλή Πασά. Εκτός από αυτά, το ορεινό αυτό χωριό των Τρικάλων ξεχωρίζει και για κάτι άλλο. Για τα πολλά και ανεξερεύνητα σπήλαιά του.

Πρόκειται για έναν έρημο οικισμό με ελάχιστους κατοίκους που όμως σε κερδίζει από την αρχή που θα το επισκεφθείς με την ομορφιά και τη γαλήνη του. Είναι το δεύτερο χωριό στα Τρίκαλα που μας έχει κάνει τόση εντύπωση. Το άλλο στο οποίο αναφερόμαστε είναι το Ροπωτό, το ελληνικό χωριό «φάντασμα» που εγκαταλείφθηκε.

Το χωριό με τα «Καζάνια» και τα άλλα ανεξερεύνητα σπήλαια

Το ορεινό χωριό Πύρρα, λοιπόν, βρίσκεται χτισμένο στα 1.000 μέτρα υψόμετρο και βρίσκεται στις πλαγιές της νότιας Πίνδου και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς του νομού Τρικάλων. Όπως είναι λογικό, λόγω της θέσης του, βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με πυκνά δάση από οξιές και βελανιδιές. Τρεχούμενα νερά, χείμαρροι και εκπληκτικές εναλλαγές συμπληρώνουν το τοπίο.

Εκτός, όμως, από αυτό η περιοχή που βρίσκεται το χωριό, ξεχωρίζει και για κάτι άλλο. Για τα περίφημα «Καζάνια» και τα πολλά ανεξερεύνητα σπήλαια που υπάρχουν. Ένα από αυτά είναι το σπήλαιο στη θέση «Καζάνια» το οποίο είναι σχεδόν απροσπέλαστο λόγω της θέσης και της φυσιογνωμίας του. Ωστόσο αν μπορούσες να το δεις και να περπατήσεις λίγο σε αυτό, θα σου προκαλούσε έκπληξη η φυσιογνωμία του με τους σταλαγμίτες και σταλακτίτες του. Επιπλέον, αυτό το σπήλαιο διαθέτει και ένα μοναδικό και σπάνιο για τα σπηλαιολογικά δεδομένα, υπόγειο καταρράκτη.

Εκτός από αυτό, ένα ακόμη φημισμένο σπήλαιο είναι αυτό που βρίσκεται στη θέση «Σαρμανίτσα». Θα έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον αν μελλοντικά εξερευνηθούν και άλλα περισσότερο.

 

 

 

 

Πηγή: https://exploringgreece.tv/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.