Στο Πήλιο τα πιο έντονα φαινόμενα – H πρόγνωση Τακούδη για την Μαγνησία

Θα πέσουν αρκετά χιλιοστά βροχής σε σύντομο διάστημα ανέφερε ο μετεωρολόγος στο Ράδιο ΕΝΑ

Κυρίως στο Πήλιο, στη Σκιάθο και την περιοχή του Αλμυρού, αναμένονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα από τα μεσάνυχτα και για 3-4 ώρες, με 70 ως και 100 χιλιοστά βροχής, ενώ στην υπόλοιπη Μαγνησία θα φαινόμενα θα πέσει πολύ λιγότερο νερό στα 40-50 χιλιοστά, ωστόσο ο φόβος είναι η ποσότητα του νερού που θα πέσει από το Πήλιο στον Βόλο. Σε ετοιμότητα είναι ο κρατικός μηχανισμός καθώς η Περιφέρεια έχει εξοπλίσει από χθες τις περιοχές που αναμένονται πλημμύρες με μηχανήματα, ώστε τα φαινόμενα να αντιμετωπιστούν.

Τα παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή ο μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης, ο οποίος είπε ότι η κακοκαιρία express θα είναι κάτι πολύ γρήγορο, που φέρνει αρκετό νερό σε μικρά σχετικά διαστήματα, ωστόσο δεν υπάρχει σύγκριση με τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023, που ο Daniel έφερε στην πόλη του Βόλου πάνω από 500 χιλιοστά βροχής.

Ο κ. Τακούδης εξήγησε ότι η ποσότητα βροχής που περιμένουμε δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά είναι σε μικρό χρονικό διάστημα και μπορεί να δημιουργήσουν κατά τόπους πλημμυρικά φαινόμενα, ήπια ή λίγο πιο σοβαρά.

Ο μετεωρολόγος ανέφερε ότι οι βροχές θα ξεκινήσουν το βραδάκι, αλλά το πολύ νερό φαίνεται να πέφτει από τα μεσάνυχτα και μετά με διάρκεια 3-4 ώρες.
Όπως ανέφερε, στην περιοχή του Αλμυρού, Αγ. Θεοδώρων, Σούρπης και την Όθρυ θα πέσει πάρα πολύ νερό, αναμένεται ύψος βροχής στα 70 χιλιοστά, ίσως και παραπάνω.
Ξεκινώντας από τα παράλια του Ν. Λάρισας και όσο φτάνουμε στα παράλια της Μαγνησίας επιβαρύνεται περισσότερο το χαμηλό, περιμένουμε ακόμη περισσότερο βροχή, πάνω από 70-80 χιλιοστά και δεν αποκλείεται σε κάποια μέρη το νερό να φτάσει και στα 100 χιλιοστά, που σημαίνει ότι το νερό θα φύγει προς την πλευρά του Αιγαίου και του Παγασητικού.

«Όσο περνά η ώρα τη νύχτα, το χαμηλό θα συμπεριλάβει τη Σκιάθο και το βόρειο τμήμα της Σκοπέλου, ενώ η Αλόννησο μάλλον μένει εκτός των έντονων φαινομένων», ανέφερε ο κ. Τακούδης.
Στον Βόλο και τις υπόλοιπες περιοχές της Μαγνησίας, θα βρέξει αλλά το νερό δεν αναμένεται να ξεπεράσει στα 40-50 χιλιοστά.
Ο μετεωρολόγος επισήμανε ότι με το ξημέρωμα του Σαββάτου τα φαινόμενα φεύγουν και μέχρι το μεσημέρι είναι πιθανόν να δούμε και ήλιο.

Ο κ. Τακούδης ανέφερε ότι με δεδομένη την ανομβρία το προηγούμενο διάστημα, η βροχή θα ωφελήσει τις δενδροκαλλιέργειες στην περιοχή του Πηλίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.