Στο πρόγραμμα Erasmus+ το 9ο Δ.Σ. Ν.Ιωνίας Βόλου

Το Erasmus+ είναι μια ευρωπαϊκή δράση στο πλαίσιο της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται, αποκομίζοντας παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Όπως τονίζεται απ΄το 9ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας Βόλου, το σχολείο συμμετέχει από φέτος στο πρόγραμμα με τίτλο: “Friend across the Water” . Στα πλαίσια του προγράμματος ΕRASMUS+ , που επιχορηγείται από το ΙΚΥ ( Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών), 2 εκπαιδευτικοί από το σχολείο μας επισκέφτηκαν την πόλη Slupsk στην Πολωνία, το διάστημα 16-20 Οκτωβρίου 2017, για να συμμετάσχουν στην πρώτη συνάντηση.

9o-n.ionias-1 Υπήρχαν εκπαιδευτικοί από την Πολωνία, Λιθουανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Πορτογαλία και Ελλάδα. Στη διάρκεια των συναντήσεων είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες με τους άλλους εταίρους, γύρω από το πρόγραμμα με στόχο την οικοδόμηση μιας σωστής συνεργασίας μεταξύ όλων των χωρών. Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στους χώρους του σχολείου όπου παρακολουθήσαμε διδασκαλίες των συναδέλφων Πολωνών εκπαιδευτικών και γνωρίσαμε από κοντά το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας τους. Την επόμενη μέρα στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας της Εθνικής Εκπαίδευσης, μεταξύ άλλων, έγιναν βραβεύσεις από το Δήμαρχο της πόλης και το διευθυντή του σχολείου στους εκπαιδευτικούς των ξένων χωρών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Η συνάντηση στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου του 2018.
9o-n.ionias-3

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.