Στο ΤΟΜΥ και την λαϊκή αγορά της Ν. Αχγιάλου υποψήφιοι Βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Οι υποψήφιοι Βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ.κ. Ματθαίος Δραμητινός,  Θάλεια Στάχτου και  Μπάμπης Αραμπατζής επισκέφτηκαν σήμερα την Ν. Αγχίαλο, συνοδευόμενοι από τον τ. Δήμαρχο  Αγχιάλου κ. Ηλία Καραπατάκη και άλλα μέλη του κόμματος.

Όπως επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν «στο οδοιπορικό μας σε όλες τις μονάδες υγείας του νομού, βλέπουμε την ίδια αδιαφορία του κράτους και τον μαρασμό της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Χωρίς επαρκές ιατρικό προσωπικό η διεπιστημονική ομάδα των ΤΟΜΥ δεν μπορεί  να επιτελέσει το έργο της αποτελεσματικά. Επαναλαμβάνουμε ότι, εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ,  πιστεύουμε πως στα ΤΟΜΥ, αλλά και σε όλες τις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας, εκτός από την απαραίτητη περίθαλψη πρέπει να επιτελείται και το εξίσου απαραίτητο έργο της πρόληψης, με ειδικά προγράμματα σε σχολεία, ευαίσθητες ομάδες και ειδικές ομάδες πληθυσμού.

Μετακινήσεις, αποσπάσεις και απαξίωση από το υπουργείο, αβεβαιότητα ως προς την συνέχεια των συμβάσεων ,συν η ιατρική υποστελέχωση είναι τα βασικά προβλήματα αυτών των δομών, άσχετα αν είναι απολύτως απαραίτητα, ειδικά σε περιοχές της περιφέρειας.

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεσμευόμαστε για ένα πλήρες, δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης ,με πλήρη ανάπτυξη του αρχικού μας σχεδιασμού για ΚΥ αστικού, ημιαστικού τύπου και ΤΟΜΥ, με εργαζόμενους μονίμους, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Δυστυχώς στην λαϊκή αγορά της Νέας Αγχιάλου ξανασυναντήσαμε το φαινόμενο των λίγων καταναλωτών, που με την ακρίβεια και την φτώχεια που υπάρχει δίπλα μας, αδυνατούν ακόμη και για το καθημερινό. Ανάλογη δυσφορία και αγανάκτηση και από τους παραγωγούς και εμπόρους που βλέπουν τους κόπους τους να μην έχουν αντίκρισμα.

Άμεσα μέτρα για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, ελάττωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και στα καύσιμα, ελάττωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Αυξήσεις σε βασικό μισθό και συντάξεις».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.