Σε κρίσιμη κατάσταση το κοριτσάκι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Μεταφέρθηκε διασωληνωμένο από το Νοσοκομείο Βόλου στο Ιπποκράτειο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Τμήμα Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ένα κοριτσάκι, ηλικίας 2,5 χρονών, που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, αρχικά χωρίς συμπτώματα και δύο μέρες μετά έπαθε δηλητηρίαση από κατανάλωση άγριων μανιταριών.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, το κοριτσάκι, που διαμένει με τους Αλβανικής καταγωγής γονείς του στη Μαγνησία, πήγαν το κοριτσάκι στο Νοσοκομείο Βόλου, ισχυριζόμενοι ότι έφαγε άγρια μανιτάρια, αλλά παρά τις εξετάσεις που έγιναν δεν βρήκαν το παραμικρό.

Οι γιατροί είπαν στους γονείς αν το κορίτσι νιώσει πόνο να το ξαναπάνε στο Νοσοκομείο, αλλά φαίνεται ότι καθυστέρησαν και το πήγαν ξανά τη Δευτέρα, οπότε οι γιατροί διαπίστωσαν ότι υπέστη δηλητηρίαση και το μετέφεραν διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, με τους γιατρούς να μιλούν για ελεγχόμενη κατάσταση, όμως βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που χρειαστεί μεταμόσχευση. Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της οικογένειάς του είχαν καταναλώσει άγρια μανιτάρια, αλλά δεν εκδήλωσαν συμπτώματα δηλητηρίασης.

Στο μεταξύ, μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο πρόεδρος των «Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας» Στέργιος Μίχος, ζήτησε την προσοχή όλων στη συλλογή μανιταριών και να συμβουλεύονται φορείς και συλλόγους που γνωρίζουν τα δεδομένα. Υποστήριξε ότι στη Μαγνησία όπως και στην υπόλοιπη Θεσσαλία ευδοκιμούν πλήθος μανιταριών, κάποια όμως από αυτά είναι δηλητηριώδη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.