Χλωριώνεται από σήμερα το νερό της Πορταριάς

Η βρύση που αναβλύζει νερό από την πηγή "Αδάμενα" στην Πορταριά Πηλίου.
«Κάποιοι που χρησιμοποίησαν το νερό για να κερδίσουν την εξουσία, τώρα εφαρμόζουν τα ίδια», λέει ο Δ. Βλαχούτσος

Σε χλωρίωση του νερού της Πορταριάς θα προχωρήσει σήμερα η ΔΕΥΑΜΒ, διότι είναι σε μικρό βαθμό επιβαρυμένο με κωλοβακτηρίδια και εντερόκοκκο, όπως ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» το μέλος και πρώην πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δημήτρης Βλαχούτσος.

Το μέλος του Τ.Σ. Πορταριάς, ανέφερε ότι και σε δεύτερο έλεγχο που έγινε από τη ΔΕΥΑΜΒ, διαπιστώθηκε ότι το νερό έχει μικροβιακό φορτίο και, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Ρηγώνη, η ΔΕΥΑΜΒ θα ανακοινώσει σήμερα ότι θα προχωρήσει σε χλωρίωση.

«Αυτό που έλεγε και έκανε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και είχε γίνει το «κόκκινο» πανί στην Πορταριά, κάνει και η νέα Δημοτική Αρχή», τόνισε ο κ. Βλαχούτσος, που πρόσθεσε ότι κάποιοι χρησιμοποίησαν το νερό για να κερδίσουν την εξουσία. Τώρα άλλαξαν οι ρόλοι, όσοι έβριζαν τότε, σήμερα έχουν θέσεις ευθύνης, δεν μπορούν να κάνουν πια λαϊκισμούς, γιατί προέχει η δημόσια υγεία, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου, η Πορταριά, είναι από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς, διαθέτει νερό και πράσινο και «πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα στο ζήτημα της δυσφήμισης του νερού, για να μην πληγεί τουριστικά».

Όπως ανέφερε, η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ήταν να γίνεται περιοδικά χλωρίωση, διότι τον χειμώνα που δεν έχει μεγάλη κατανάλωση, το νερό αναπτύσσει μικροβιακό φορτίο, σε αντίθεση με το καλοκαίρι που υπάρχει συνεχής ροή και ξεπλένεται το δίκτυο.
Το Τοπικό Συμβούλιο ζητά να γίνεται έλεγχος ανά τακτά χρονικά διαστήματα και, όταν υπάρχει πρόβλημα να γίνεται χλωρίωση για να προστατευτεί η υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών. Επίσης, επέμενε να μη γίνεται χλωρίωση απευθείας στην πηγή Μάνα, αλλά στις κατά τόπους δεξαμενές, κατέληξε ο κ. Βλαχούτσος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.